Ο Ιανουάριος τελειώνει και σίγουρα, λίγο πολύ, έχεις θέσει τους στόχους σου για φέτος! Θα ήθελα όμως να σου προτείνω μερικά ακόμα πραγματάκια/στόχους που μπορείς να κάνεις μέσα στη νέα χρονιά για να φτιάξεις την καθημερινότητα και κυρίως την διάθεσή σου!!
Πράγματα που ουσιαστικά όλοι σκεφτόμαστε κατά βάθος ότι θα μας κάνουν καλό αλλά για πολλούς λόγους δεν ξεκινάμε να κάνουμε ποτέ! Η βασική μας σκέψη; Εντάξει θα το κάνω από Δευτέρα, από τον επόμενο μήνα, την επόμενη χρονιά, σε τρία τέρμινα (αλήθεια ξέρει κανείς τελικά τι είναι και με τι ισούται το τέρμινο;).


Όχι! Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις οτιδήποτε θα κάνει καλό σε εσένα είναι Τώρα!!!

Κάποια από αυτά που αναφέρω παρακάτω τα κάνω κι εγώ ήδη ενώ κάποια άλλα αποτελούν στόχους που θέλω να ξεκινήσω την επίτευξή τους άμεσα!!

Ας μην σε καθυστερώ όμως άλλο…θα είναι και μεγάλο το άρθρο από ότι μου φαίνεται!!


 1. Ξεκίνα ένα νέο hobby! Δε είναι εύκολο, το ξέρω! Πολλές φορές μας πνίγει η καθημερινότητα και καταλήγουμε να μην κάνουμε τίποτα δικό μας! Ένα νέο hobby (ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο απλό πράγματα στον κόσμο) θα φτιάξει σίγουρα τη διάθεσή σου!
 2. Πρόσεχε περισσότερο τον εαυτό σου!! Είτε αυτό είναι να βρίσκεις χρόνο να κάνεις μία φορά την εβδομάδα τις μάσκες σου και ένα σπιτικό beaute είτε είναι να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι λίγο παραπάνω είτε να τρως καλύτερα και πιο υγιεινά, κάνε κάτι για να δώσεις στον εαυτό σου την αγάπη και την φροντίδα που του αξίζει!
 3. Ξεκίνα διαλογισμό! Εδώ κάποιος μπορεί και να γελάσει (και εγώ μπορεί να γελούσα παλιότερα) αλλά πίστεψέ με βοηθάει! Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο! 15λεπτά την ημέρα για αρχή και θα δεις οτι θα είσαι πιο ήρεμη σιγά σιγά! Είναι ένας στόχος μου για το νέο έτος και πραγματικά το προσπαθώ. Υπάρχουν πολλά άρθρα που μπορείς να βρεις online για το τι να κάνεις και πως να ξεκινήσεις! Μπορείς να βρεις μερικά και στον Pinterest πίνακά μου ΕΔΩ!
 4. Κάνε ένα καλό declutter στο σπίτι σου! Αν με παρακολουθείς στο Instagram ξέρεις ότι τους τελευταίους μήνες κι εγώ κάνω και ξανακάνω declutter συνέχεια! Με έχει ενθουσιάσει η ιδέα ότι σιγά σιγά ξεφορτώνομαι ό,τι υπάρχει στο σπίτι και δεν το θέλω/δεν μου χρειάζεται! Αδειάζει λίγο ο χώρος, φαίνεται το σπίτι πιο μαζεμένο και φυσικά…λιγότερο καθάρισμα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο γενικά!! Μπορείς να βρεις όλα τα άρθρα μου σχετικά με το declutter ΕΔΩ!
 5. Διάβασε περισσότερο! Οι υπολογιστές και οι οθόνες γενικά μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε ακόμα και τη μυρωδιά ενός τυπωμένου βιβλίου!! Βέβαια πολύς κόσμος έχει βολευτεί πολύ με τα ebooks και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Και πάλι κάποιοι καταφέρνουν να διαβάσουν μερικά βιβλία, έστω και με αυτό τον τρόπο! Βάλε στόχο κι εσύ να διαβάσεις μερικά φέτος! Δεν σου λέω να πιέσεις τον εαυτό σου! Μπορείς να ξεκινήσεις διαβάζοντας 5-10 σελίδες την ημέρα ή να κάνεις κάποιο challenge όπως αυτό που ξεκίνησα εγώ φέτος και είναι το #12booksin2019 (θεωρητικά διαβάζεις 1 τον μήνα. Μπορεί να είναι κανονικό ή και ebook αν σε βολεύει καλύτερα. Εγώ πάντως τελείωσα ήδη το πρώτο μου και μπορείς να μάθεις γι αυτό στο προφίλ μου στο Instagram).
 6. Σπάσε μία κακιά σου συνήθεια! Όλοι έχουμε κακές συνήθειες, ας το παραδεχτούμε! Εγώ ας πούμε αγαπάω πολύ το junk food και θα ήθελα να το ελαττώσω ακόμα περισσότερο (δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά και την οικογένεια το έχω μειώσει πάαααρα πολύ). Φυσικά δεν είναι η μόνη κακή μου συνήθεια αλλά είπα να εστιάσω σε αυτή για αρχή! Κάνε το ίδιο, διάλεξε κάτι που θέλεις να μην κάνεις πια και κόψε το!! Έχει πλάκα και πιστεύω πως θα τα καταφέρεις σίγουρα!!
 7. Βάλε πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου! Είτε είσαι stay at home mom είτε εργαζόμενη, βάλε πρόγραμμα! Θα σε βοηθήσει να μην χάνεις τον μπούσουλα και να αγχώνεσαι με το παραμικρό συνέχεια! Θα επιλέξεις πότε να κάνεις τι και θα έχεις τα περισσότερα οργανωμένα! Εγώ ας πούμε έχω πρόγραμμα στο φαγητό, στις δουλειές του σπιτιού,…σε πολλά! Σου έχω και έτοιμα printables που θα σε βοηθήσουν αν θέλεις να οργανώσεις το χρόνο σου και μπορείς να τα βρεις ΕΔΩ!
 8. Ξεκίνα ένα Bullet Journal! Αν δεν ξέρεις τι είναι σου έχω σχετικό άρθρο ΕΔΩ! Θα σε βοηθήσει πολύ στην οργάνωση του χρόνου σου αλλά και στο να κρατήσεις σημειώσεις για όλα όσα ζεις μέσα στη χρονιά σου!!
 9. Σταμάτα να αγχώνεσαι για τα πάντα!! Ξέρεις καλά ότι το άγχος μπορεί να σε διαλύσει ψυχολογικά και σωματικά! Ξέρω κι εγώ όμως πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις “δεν θα αγχώνομαι πια” και από τη μία στιγμή στην άλλη να το καταφέρεις! Προσπάθησε για αρχή να βλέπεις τη θετική πλευρά σε όλα όσα συμβαίνουν και σιγά σιγά θα δεις να αλλάζει η ψυχολογία σου! Προσπάθησε να απολαμβάνεις τις μικρές χαρές που σου έρχονται στη ζωή και να βρίσκεις με ψυχραιμία λύσεις για τα μεγαλύτερα προβλήματα! Καμιά φορά ένα πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί εμείς το βλέπουμε έτσι! Γιατί το άγχος μας το διογκώνει στο μυαλό μας ενώ στην πραγματικότητα ίσως η λύση να είναι μπροστά στα μάτια μας!
 10. Ξεκίνα να ξυπνάς νωρίτερα! Όχι πολύ! Ξεκίνα με 15-30 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό σου και απόλαυσε λίγες στιγμές ηρεμίας πριν ξυπνήσει όλη η οικογένεια και αρχίσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα! Εγώ το προσπαθώ πραγματικά! Όχι τις ημέρες που θα με ξυπνήσει ο μικρός μέσα στη νύχτα αλλά τις υπόλοιπες που θα έχω την ευκαιρία να κοιμηθώ συνεχόμενα το βράδυ, θέλω να ξυπνήσω πιο νωρίς από όλους το πρωί, να κάνω τον διαλογισμό μου και να πιω 2 γουλιές καφέ με την ησυχία μου!!
 11. Κάνε μία αλλαγή στο σπίτι σου! Δεν σου λέω να αγοράσεις νέα έπιπλα ή να γκρεμίσεις τοίχους! Κάνε απλά μια αλλαγή στη διακόσμηση! Αυτή η αλλαγή θα φέρει άλλη μία αλλαγή και αυτή θα είναι στην διάθεσή σου! Το declutter που ανέφερα παραπάνω θα σε βοηθήσει σε αυτόν τον στόχο σου!
 12. Βγες έξω! Όχι για να ξενυχτήσεις, για να πιεις καφέ απαραίτητα ή να ξοδέψεις χρήματα! Ακόμα και μία βόλτα στο τετράγωνο να κάνεις με την ησυχία σου αρκεί! Βγες όμως με κάθε τρόπο λίγο από το σπίτι και την ρουτίνα σου! Είναι κάτι που σίγουρα θέλω να κάνω εγώ όταν σιγά σιγά φτιάξει ο καιρός!
 13. Κάνε μία καλή επανασύνδεση με φίλους! Έχεις κάποιον καλό φίλο που για οποιονδήποτε λόγο έχετε χαθεί τον τελευταίο καιρό; Προσπάθησε να έρθετε ξανά σε επαφή! Για να τον θεωρείς φίλο σου σημαίνει πως έχεις ζήσει πράγματα μαζί του και έχεις κοινά να μοιραστείς! Ίσως αξίζει να έρθετε και πάλι κοντά!
 14. Ντύσου το πρωί! Ακόμα κι αν δεν έχεις πουθενά να πας, βγάλε τις πιτζάμες και την ρόμπα σου και ντύσου κανονικά! Θα μου πεις τώρα “γιατί να βγάλω τα άνετα πιτζαμάκια μου;” και να ζορίζομαι ντυμένη! Δεν λέω να βάλεις τζιν η φούστα, μια απλή φόρμα και ένα μπλουζάκι από πάνω αρκεί! Θα νιώσεις πιο όμορφα, πιο περιποιημένη (ακόμα κι αν είσαι μέσα στο σπίτι) και θα φτιάξει και η διάθεσή σου που είναι και το ζητούμενο! Όλο αυτό το ξεκινάω από αρχές Φεβρουαρίου! Τέρμα οι πιτζάμες όλη μέρα! xaxaxa
 15. Προσπάθησε να ελέγξεις καλύτερα τα οικονομικά σου! Πολλές φορές είναι δύσκολο αλλά ίσως αν αρχίσεις να καταγράφεις τα πάντα να ανακαλύψεις που κάνεις τα περισσότερα έξοδα και να βρεις και τρόπους να τα μειώσεις και να κάνεις καλύτερη οικονομία!
τι μπορείς να κάνεις το 2019


Λοιπόν; Πως σου φάνηκαν όσα ανέφερα παραπάνω;
Έχεις σκοπό να ξεκινήσεις κάτι από όλα αυτά; Για μένα προσωπικά, και 1 μόνο στόχο να θέσεις μέσα από την παραπάνω λίστα είναι κέρδος για τον εαυτό σου και νιώθω ήδη ιδιαίτερα υπερήφανη για εσένα!! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!!

Για κάποια θέματα της παραπάνω λίστας αναφέρομαι συχνά και στο Instagram οπότε αν θέλεις μπορούμε να τα λέμε και εκεί για μία πιο άμεση επικοινωνία!!! Έλα να γνωριστούμε καλύτερα!!
Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.