Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις συχνά βιβλιοκριτικές από εμένα. Ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως έχω την ικανότητα να κρίνω γενικά έναν συγγραφέα και το έργο του, παρόλο που έχω διαβάσει δεκάδες βιβλία στην παιδική αλλά και ενήλικη ζωή μου!
Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να σου πω την προσωπική μου άποψη και να σου παρουσιάσω κάποια βιβλία όπως τα βλέπω, τα διαβάζω και τα απολαμβάνω (ή και όχι) εγώ!

 

Σήμερα επέλεξα να μιλήσουμε για ένα βιβλίο των εκδόσεων Διόπτρα που έχω λατρέψει τον τελευταίο μήνα που έχει προστεθεί στην παιδική μας βιβλιοθήκη! Πρόκειται για το “20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο” και ήταν το δώρο μας στην Ανθούλα για τη γιορτή της!

 

Λίγα βασικά στοιχεία για το βιβλίο:

Ξενόγλωσσος Τίτλος: 20 extraordinary girls who changed the world
Μεταφραστής: Ευγενία Κολυδά
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2018
Αριθμός σελίδων: 96
Ηλικίες: 8+ (αν και διαβάζεται εύκολα και σε μικρότερα παιδιά. Η Ανθούλα μας είναι μόλις 5 και λατρεύει τις ιστορίες των κοριτσιών που περιγράφονται μέσα)
 
 
Δεν είμαστε από τους γονείς που θα βάλουμε κάτω την Ανθούλα και θα την αρχίσουμε στα “η ομορφιά είναι μόνο μέσα μας” ή “δεν χρειάζεσαι αυτό το δαχτυλίδι για να είσαι όμορφη” ή “δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης”. Είναι μόλις 5 χρονών και είναι απόλυτα φυσιολογικό να της αρέσει η Frozen, τα μακρυά μαλλιά της Ραπουνζέλ και να θεωρεί τη μαμά της (εμένα ντε) πανέμορφη επειδή φόρεσε φούστα (δεν είναι και συχνό φαινόμενο αυτό). Θα τα μάθει όλα όταν έρθει η ώρα και θα φροντίσω σίγουρα εγώ γι’αυτό, αλλά τώρα θέλω πραγματικά να χαρεί την ηλικία της.
Παρ’όλα αυτά, αυτό που θέλουμε σαν γονείς είναι να παίρνει σωστά παραδείγματα και να θαυμάζει τους σωστούς ανθρώπους (οκ, και την Frozen αναγκαστικά).
 
 
Αυτό λοιπόν το βρήκαμε στο υπέροχο βιβλίο “20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο” των εκδόσεων Διόπτρα
20 σπουδαίες γυναίκες περιγράφουν την ιστορία της ζωής τους και δίνουν έμπνευση και δύναμη σε κάθε νέο κορίτσι να κυνηγήσει το όνειρό του, καταβάλλοντας την απαραίτητη προσπάθεια και δουλειά που χρειάζεται για να φτάσει στον προορισμό της.
 
 
 
Κανένας δεν κατακτά την επιτυχία μόνο με το ταλέντο του.
Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να μετατρέψεις το ταλέντο σε διάνοια!
 – Άννα Πάβλοβα (μπαλαρίνα) – 
 
 
 
Ζούμε σε μία καθημερινότητα όπου ακόμα και στο σχολείο τα παιδιά μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μία οθόνη. Σε μία καθημερινότητα που μάταια προσπαθούμε να μειώσουμε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά μας.
Σε αυτή λοιπόν την καθημερινότητα έρχεται αυτό το βιβλίο να μας αφυπνίσει και να μας δώσει τόσα όμορφα παραδείγματα για τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα αυτών των γυναικών, χωρίς καν την ύπαρξη της τεχνολογίας που διαθέτουμε εμείς σήμερα!
 
 
Κλείνοντας να πω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρώ πως είναι καλό να υπάρχει σε κάθε παιδική αλλά και σχολική βιβλιοθήκη. Κατά την γνώμη μου έχει πολλά να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μόλις ένας μήνας που έχω κλείσει τα 34 και μαθαίνω κι εγώ πληροφορίες για αυτά τα 20 σπουδαία κορίτσια, που δεν γνώριζα καν!!
 
 
Στην ίδια  σειρά θα βρείτε και τα βιβλία “20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο”, “20 σπουδαίοι εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο”, και  “20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο”. Εμείς σίγουρα θα τα προμηθευτούμε και αυτά!
 
 
 
20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον  κόσμο - εκδόσεις Διόπτρα
 
 
 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.