Δεν ξέρω αν σας το έχω πει αλλά η Ανθούλα είναι στο νήπιο φέτος…φαντάζομαι σας το έχω πει πολλές φορές αλλά ξεχνάω και λίγο! Φέτος λοιπόν στο νηπιαγωγείο μαθαίνει την Α-Β. Ξεκίνησαν πέρυσι στο προνήπιο με το όνομά τους και φέτος έχουν περάσει σε όλα τα γραμματάκια!
Και να σας πω και κάτι; Νιώθω απίστευτα χαρούμενη για την υπέροχη δουλειά που τους κάνουν στο σχολείο χωρίς να είναι υποχρέωσή τους (καθώς η εκμάθηση της Α-Β και η ανάγνωση δεν είναι στη διδακτέα ύλη και το πρόγραμμα που έχουν τα νηπιαγωγεία από το υπουργείο).

Η Ανθούλα γράφει το όνομά της, διαβάζει όλα τα γράμματα και τώρα έχει ξεκινήσει να μου γράφει και μικρά σημειώματα στις ζωγραφιές στης. Μπορεί να υπάρχουν ορθογραφικά και καμιά φορά να ξεχνάει και κανένα γραμματάκι στις λέξεις αλλά είναι μόλις 5,5 ετών και θα μπορούσε να μην ξέρει ούτε αυτά! Εγώ πάντως είμαι ενθουσιασμένη με την πρόοδό της!

 

Μέσα σε όλα αυτά, παρέλαβα και το υπέροχο βιβλίο της Παυλίνας Παμπούδη “24 παραμύθια για γέλια και για γράμματα” από τις Εκδόσεις Ροές και ο ενθουσιασμός μου έγινε ακόμα μεγαλύτερος. 


Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά κάθε ηλικίας (μικρής ή και πολύ πιο μεγάλης, δεν έχει σημασία) και γενικά για όσους γνωρίζουν ή μαθαίνουν τώρα το αλφάβητο! Κάθε ιστορία μας στηρίζεται πάνω σε κάποιο γράμμα του Ελληνικού αλφάβητου.
Η συγγραφέας έχει βρει τις πιο ωραίες αλλά και πιο αστείες  (όπως λέει και η Ανθούλα) λέξεις που ξεκινάνε από το γράμμα αυτό για να γεμίσει την ιστορία!

Κάθε ιστορία – κάθε γράμμα ουσιαστικά δηλαδή – συμπεριλαμβάνει και μία σελίδα με ιδιαίτερα όμορφη εικονογράφηση!

 

 

Λίγα στοιχεία για το βιβλίο “24 παραμύθια (για γέλια και για γράμματα)”

Συγγραφέας: Παμπούδη Παυλίνα
Εκδότης: Ροές
ISBN: 9789602831991
Σειρά βιβλίου: Παραμυθολογοτεχνία
Αριθμός Σελίδων: 102
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 25×17
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2004
 
 
Σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται η εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης στην ύλη του νηπιαγωγείου αλλά οι δασκάλες μας έχουν κάνει απίθανη δουλειά φέτος, όπως σας είπα.
Η Ανθούλα δείχνει να θέλει πολύ να γράψει και να διαβάσει κι εμείς είμαστε δίπλα της στην προσπάθειά της να τα καταφέρει (ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να μπει στη διαδικασία αυτή ακόμα). Αυτό που δεν θέλουμε όμως σε καμία περίπτωση είναι να νιώσει το παιδί πίεση και ότι πρέπει να κατακτήσει όλες αυτές τις ικανότητες από τώρα.
 
Την προσπάθειά της αυτή ήρθε να συμπληρώσει το βιβλίο “24 παραμύθια (για γέλια και για γράμματα).
Αυτό που μου αρέσει πολύ στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι δίνει πολλά όμορφα παραδείγματα λέξεων στα παιδιά και τα βοηθάει να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα το αλφάβητο.
Επιπλέον, εμπλουτίζει και το λεξιλόγιο τους, το οποίο κατά τη γνώμη γίνεται όλο και πιο φτωχό από γενιά σε γενιά.
 
 
Αν είστε στη φάση που μαθαίνετε τώρα την αλφαβήτα ή ακόμα κι αν την γνωρίζετε αλλά σας αρέσουν τα περίεργα παραμύθια, σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.
 
 
 
 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.