Ένας χώρος γεμάτος θετική ενέργεια είναι ένας χώρος ευτυχίας!
Ο δικός σου χώρος πως πιστεύεις ότι είναι; Πως νιώθεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου; Τι ενέργεια πιστεύεις ότι εκπέμπει; 

Πιθανότατα, ίσως δεν πιστεύεις στην θετική ενέργεια αλλά αν χαμηλώσεις  λίγο τα τείχη του μυαλού σου και της δώσεις μια ευκαιρία να εισχωρήσει στη ζωή σου, τότε είμαι σίγουρη πως θα δεις όμορφες αλλαγές!


Θα με έχεις ακούσει ίσως πάρα πολλές φορές (ειδικά στο Instagram) να μιλάω για το θέμα αυτό αλλά είμαι πραγματικά υπέρμαχος της θετικής ενέργειας και στάση ζωής!
Η θετική ενέργεια στο σπίτι και τη ζωή σου θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου!

 


If you are positive you will see opportunities instead of obstacles!

 

Το ερώτημα τώρα όμως είναι “με ποιους τρόπους θα φέρεις όλη αυτή τη θετική ενέργεια, που σίγουρα θέλεις, στο σπίτι σου;”
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι! Άλλοι εύκολοι και άλλοι πιο περίπλοκοι. Σήμερα θα δούμε 7 πολύ απλούς και εύκολους τρόπου να μπει η θετική ενέργεια στον χώρο σου!

 

 1. Be positive! Τοπρώτο και βασικότερο είναι αυτό! Αν είσαι εσύ θετικός άνθρωπος τότε θα είναι και η ενέργεια που σε περιβάλλει θετική! Ξεκίνα κάθε σου ημέρα με όσο πιο όμορφη διάθεση μπορείς! Ξέρω πως δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι θετικός όταν χτυπά ανελέητα το ξυπνητήρι και εσύ πρέπει να τρέξεις να φύγεις για τη δουλειά, ή όταν έξω έχει παγωνιά και στην πολυκατοικία δεν έβαλαν πετρέλαιο, δεν είμαι παράλογη. Αυτό που σου προτείνω είναι να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα χαμόγελο γιατί “ζεις”, γιατί “ξύπνησες και σήμερα”, γιατί “τα καταφέρνεις πολύ καλά κάθε μέρα”,…αν το σκεφτείς, έχεις πολλούς λόγους να χαμογελάς και να είσαι ευγνώμων! Δεν είναι όλα δεδομένα στη ζωή!
 2. Άνοιξε τα παράθυρα! Μόλις μπει καθαρός, δροσερός αέρας στο σπίτι σας όλη η οικογένεια θα είναι πιο χαρούμενη και κεφάτη και αυτό συνεπάγεται θετική ενέργεια στον χώρο! Με το να ανοίξεις τα παράθυρα καθημερινά (έστω και για λίγα λεπτά τον χειμώνα) θα βοηθήσει να απελευθερωθούν και να φύγουν τοξίνες που υπάρχουν στον χώρο και η θετική ενέργεια θα μπορεί να ρέει ελεύθερη μέσα σε αυτόν!
 3. Γέμισε το σπίτι σου με όμορφες αναμνήσεις! Ένας χώρος όπου περνάς όμορφες στιγμές μέσα σε αυτόν είναι ένας χώρος με πολλή θετική ενέργεια! Κάλεσε φίλους, συγγενείς, αγαπημένα σου πρόσωπα γενικά και δημιουργήστε στιγμές ευχάριστες που θα θυμάστε για μια  ζωή.
 4. Βάλε στη ζωή και το σπίτι σου τα λουλούδια και τα φυτά! Απλά και μόνο το να βρίσκεται κάποιος κοντά στη φύση έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά καταστάσεις κατάθλιψης και να βελτιώσει όλη την συναισθηματική και ψυχολογική διάθεση ενός ατόμου! Φέρε λοιπόν όσο μπορείς τη φύση στο σπίτι σου και δες τα αποτελέσματα και στη δική σου καθημερινότητα! Αν είσαι από τις τυχερές που έχει κήπο, βγες έξω στον κήπο σου, πάρε μερικές μεγάλες ανάσες και νιώσε την επαφή σου με την φύση. Αν δεν έχεις κήπο, μην λυπάσαι! Υπάρχουν τόσα υπέροχα φυτά που μπορούν να συνυπάρξουν ευχαρίστως με εσένα ή την οικογένειά σου, σε ένα διαμέρισμα!
 5. Κρύσταλλοι! Αυτό είναι ένα πεδίο που ίσως αρκετός κόσμος δεν το πιστεύει και δεν το θεωρεί αξιόπιστο αλλά οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων για προστασία αλλά και για να αυξήσουν τη θετική ενέργεια ενός χώρου ή ατόμου. Πολλοί κρύσταλλοι μάλιστα συνδέονται άμεσα και με τα 7 chakras του ανθρώπου ή έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες σχετικά με την ενέργεια. Θα ήθελες να συζητήσουμε πιο αναλυτικά σε επόμενο άρθρο για τα chakras, τον διαλογισμό και άλλα τέτοια θέματα; 
 6. Declutter! Διώξε όλα τα άχρηστα και περιττά πράγματα από το σπίτι και τη ζωή σου! Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεκαθαρίζεις και τακτοποιείς τον χώρο σου αλλά κάνεις χώρο γύρω σου για να έρθουν πολλά περισσότερα όμορφα και θετικά αντικείμενα και στιγμές!
 7.  (ή αλλιώς +1) Άναψε κεριά! Ένα και μόνο κεράκι μπορεί να μετατρέψει ένα απλό δωμάτιο σε έναν μαγικό χώρο χαλάρωσης! Τα κεριά θα σε χαλαρώσουν και θα βοηθήσουν την ενέργεια και τη διάθεση σου να φτιάξουν. Μετέτρεψε το δωμάτιο σου σε χώρο χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, μετέτρεψε το μπάνιο σου σε πολυτελές σπα, άλλαξε την όλη εικόνα και αίσθηση ενός κλασικού δωματίου μόνο με μερικά κεριά!
  Προσοχή, τα παλιά, κλασικά κεριά απελευθερώνουν  τοξίνες κατά την καύση τους γι’αυτό καλύτερα θα σου πρότεινα να προτιμήσεις κεριά σόγια με αιθέρια έλαια. 

 

Σίγουρα το θέμα της θετικής ενέργειας είναι αρκετά μεγάλο και σήμερα καλύψαμε μόνο ένα ελάχιστο, βασικό κομμάτι! Θα υπάρξουν και επόμενα άρθρα όπου θα εμβαθύνουμε και θα συζητήσουμε λίγο παραπάνω για την θετική ενέργεια και τις επιδράσεις στη ζωή και την καθημερινότητά μας!

 

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο θα χαρώ να λάβω τα σχόλια σου! 
Τι άλλο πιστεύεις εσύ ότι μπορούμε να κάνουμε ώστε να γεμίσουμε θετική ενέργεια τον χώρο μας;

 

Πως να φέρεις θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.