Η σχολική χρονιά ξεκινάει και για τις μαμάδες με μικράκια σε προνήπιο/νήπιο αρχίζει μαζί και το άγχος “τι δίνω πάλι σήμερα για κολατσιό;”
Αρχικά θα σου πρότεινα να μην φτάσεις στο “τι δίνω σήμερα”.
Να ξέρεις πάντα έστω από το προηγούμενο βράδυ τι θα πάρει μαζί του το παιδί την επόμενη ημέρα ώστε να είσαι προετοιμασμένη (ιδανικά εγώ προσπαθώ να βγάζω μία λίστα με τις επιλογές μας από το Σαββατοκύριακο για όλη την εβδομάδα που έρχεται).

Πέρυσι, με την Ανθούλα στο προνήπιο, δεν ήμουν αρκετά προετοιμασμένη για το τι θα με περιμένει! Φέτος όμως “το ‘χω”!!
Έχω ήδη φτιάξει λίστα με τα πιθανά κολατσιό που μπορεί να πάρει και από εκεί θα διαλέγω κάποια για κάθε εβδομάδα.
(Σε προηγούμενο άρθρο ΕΔΩ σου μίλησα για όλα όσα έχω ήδη ψάξει και προγραμματίσει πριν ξεκινήσει και φέτος το σχολείο).

Στο σχολείο ήδη από πέρυσι μας είπαν ότι θέλουν ό,τι κρατάνε για φαγητό/snack τα παιδιά στο σχολείο να είναι όσο πιο υγιεινό γίνεται, να είναι σπιτικό (στα πλαίσια του λογικού) και να μην είναι junk (προφανώς σοκολάτες, κρουασάν, γαριδάκια και τέτοια δεν είναι κατάλληλο σχολικό κολατσιό). Στο σπίτι και με τη δική μου άδεια και επίβλεψη μπορεί να φάει ό,τι θέλει. Στο σχολείο όμως υπάρχουν κανόνες και όσο κι αν δεν αρέσουν πολλές φορές στα τερατάκια μας, θα πρέπει να τους σεβαστούν!
Επίσης, στο σχολείο μας υπάρχει ο κανόνας ότι δεν δίνουμε από το φαγητό μας στα άλλα παιδάκια παρά μόνο αν το επιτρέψει η κυρία. Αυτό γίνεται για να μην φάει κάποιο παιδάκι άτι στο οποίο είναι αλλεργικό και το πειράξει! Δεν μπορούμε οι γονείς να ξέρουμε τι αλλεργία μπορεί να έχει κάθε παιδάκι και επίσης δεν μπορούμε να στερήσουμε και από το δικό μας παιδί κάποια πράγματα, έτσι η δασκάλα του τμήματος που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις αλλεργίες των παιδιών

 

8 ιδέες για snack στο σχολείο:

 1. Φρούτα! Τα φρούτα είναι πάντα μια υγιεινή και ασφαλής επιλογή για snack. Μία μπανάνα, ένα μήλο ή ένα αχλάδι (η και συνδυασμός αυτών…) θα κρατήσουν χορτάτο το παιδί μέχρι το μεσημέρι που θα έρθει η ώρα να φάει το φαγητό του.
 2. Αυγόφετες (συνταγή). Για εμάς η αυγόφετα θα παίξει πολύ φέτος! Η Ανθούλα τις λατρεύει και ειδικά όσο χειμωνιάζει δεν παθαίνουν τίποτα για  2 ωρίτσες περίπου (μέχρι να φάνε το κολατσιό τους) μέσα στο τάπερ. Ευτυχώς εμείς έχουμε και ψυγείο στο σχολείο οπότε είμαστε καλυμμένοι και για τους πιο ζεστούς μήνες. 
 3. Αυγό! Ναι απλά ένα αυγό βραστό και σφιχτό (αν φυσικά το τρώει το παιδάκι σου). Μπορείς να του βάλεις μέσα συνδυαστικά και λίγο ψωμάκι, κανένα λαχανικό….κανονικό γεύμα θα του δώσεις!!
 4. Κέικ σπιτικό. Είναι σπιτικό, είναι χορταστικό και σε καλύπτει για τουλάχιστον 3 ημέρες της εβδομάδας. Εγώ το φτιάχνω από Κυριακή και έτσι 
 5. Λαχανικά. Αγγουράκια, καροτάκια, ντοματούλα….αν το παιδί τα τρώει τότε ακόμα και 10:00 το πρωί είναι μια χαρά ώρα για να τα απολαύσει!
 6. Τοστ. Το απλό, κλασικό, διαχρονικό τοστ! Προσωπικά βάζω μόνο τυράκι γιατί η μικρή δεν είναι φαν των αλλαντικών (ευτυχώς).
 7. Μπισκότα (συνταγή)! Εφόσον τα έχεις φτιάξει εσύ, ξέρεις πολύ κλαλά τι έχεις βάλει μέσα και πόσο θρεπτικά μπορεί να είναι για τον παιδί σου. Σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνω να πάρεις έτοιμα αγοραστά μπισκότα από περίπτερο. Όχι ότι εγώ δεν δίνω και τέτοια στα παιδιά μου. Δεν είμαι ούτε υπερβολική ούτε τίποτα. Απλά στο σχολείο επιλέγω αν είναι να πάρει κάτι τέτοιο να το έχω φτιάξει εγώ!
 8. Γιαούρτι! Το γιαουρτάκι είναι μία ακόμα εύκολη και καλή επιλογή, αν έχει το σχολείο ψυγείο να το βάλει το παιδί μέσα μέχρι την ώρα του διαλείμματος.

 

Μήπως έχεις κανένα εύκολο και γρήγορο snack να μοιραστείς κι εσύ μαζί μας; Όσο περισσότερες ιδέες τόσο περισσότερες επιλογές για εμάς!
Περιμένω με χαρά το σχόλιό σου φυσικά!

 

 

 

 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.