Blogging Tuesdasy αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια και σήμερα θα σου μιλήσω για κάποια λάθη που έχουμε κάνει οι περισσότεροι bloggers κατά διαστήματα!
Είναι πολλά τα λάθη που μπορούν να γίνουν αλλά εγώ επέλεξα 8 γενικά από αυτά να σου τονίσω σήμερα!
Λάθη κάποια από τα οποία έκανα κι εγώ στο παρελθόν και θα ήθελα να μου είχε επιστήσει κάποιος την προσοχή τότε ώστε να μη τα κάνω ή να τα διορθώσω νωρίτερα!

Πάμε να τα δούμε: 

1. Προσπαθείς να τα κάνεις όλα τέλεια! Είναι καλό να προσπαθείς να γίνεσαι όλο και καλύτερη στο blogging και να καταβάλεις τον καλύτερο εαυτό σου αλλά προσπαθώντας να γίνουν όλα τέλεια κάποια στιγμή θα κουραστείς! Το blogging πρέπει να σε ευχαριστεί και να το κάνεις με όρεξη γιατί αν δεν το κάνεις με χαρά οι αναγνώστες σου θα το καταλάβουν και σιγά σιγά θα φύγουν από το blog σου!

 

2. Συγκρίνεις τη δουλειά σου με των συναδέλφων blogger. Κάθε blog είναι μοναδικό και μοναδικό το κάνει ο άνθρωπος που είναι πίσω από αυτό, εγώ, εσύ, κάθε blogger! Μην αναλώνεσαι στις συγκρίσεις. Εσύ κάνεις ότι καλύτερο μπορείς με τα δικά σου μέσα, τις δικές σου γνώσεις και το δικό σου μοναδικό χαρακτήρα.

 

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

 

3. Δεν είσαι ο εαυτός σου. Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου δεν είσαι και 100% ειλικρινής με τους αναγνώστες σου και αυτό κάποια στιγμή θα φανεί!

 

4. Δεν προγραμματίζεις τα posts σου. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, το μα προγραμματίσεις τα posts των επόμενων δυο- τριών μηνών θα φανεί σωτήριο για το blog σου. Κάποια στιγμή μπορεί να μην έχεις έμπνευση η χρόνο για να γράψεις το επόμενο άρθρο σου. Για να μη φανείς ασυνεπής προς τους αναγνώστες σου όταν θα έρθει η στιγμή να δημοσιοποιήσεις κάποιο post και εσύ δεν έχεις τίποτα έτοιμο,  καλό θα είναι να είσαι λίγο πιο μπροστά στα άρθρα σου.

 

5. Κακοί τίτλοι στα άρθρα σου. Ο τίτλος είναι που θα τραβήξει τον αναγνώστη να διαβάσει αυτό που έχεις γράψει. Ο τίτλος σου θα πρέπει να είναι κατατοπιστικός, σχετικά μικρός και σίγουρα αληθινός! Ο αναγνώστης, όπως και η Google, δε θα χαρεί καθόλου με ένα τίτλο που προϊδεάζει για κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γράφεις στο άρθρο σου.

 

6. Δεν έχεις στοιχεία ή φόρμα επικοινωνίας στο blog σου. Ένα βασικό λάθος που κάνουν πολλοί bloggers είναι ότι δεν έχουν μία φόρμα (ή έστω τα στοιχεία τους) κάπου μέσα στο blo ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους κάποιος αναγνώστης, αν θέλει.  Αν εγώ θέλω να σου στείλω μία ερώτηση, μια συμβουλή, κάτι τέλος πάντων, και δεν θέλω να το γράψω σε σχόλιο κάτω από άρθρο σου πώς θα σε βρω αν δεν μου δώσεις τα στοιχεία σου;

 

7. Δεν χρησιμοποιείς εικόνες. Ένα μεγάλο post μόνο με κείμενο μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό και να κάνει τον αναγνώστη να αποχωρήσει από το blog σου. Κάνε μικρά διαλείμματα στο κείμενό σου με την προσθήκη εικόνων. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάποια δικιά σου εικόνα να χρησιμοποιήσεις μπορείς να βρεις πολλές “ελεύθερες” στο διαδίκτυο. Προσοχή! Μην παίρνεις εικόνες από το google ή άλλες σελίδες χωρίς να αναφέρεις την πηγή ή χωρίς να πάρεις άδεια από τον ιδιοκτήτη (όπου αναφέρεται ότι χρειάζεται). Υπάρχουν πολλές σελίδες που σου προσφέρουν δωρεάν εικόνες (θα ασχοληθούμε μία επόμενη Τρίτη με αυτό αναλυτικά).

 

 

8. Δεν χρησιμοποιείς keywords και SEO. Αν θέλεις το Blog σου να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της google αναζήτησης τότε καλό θα είναι να προσέξεις τις λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις στο post σου καθώς και το SEO. Επειδή όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται άγνωστα και βουνό, μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν plugins τα οποία μπορείς να προσθέσεις στο blog σου και να κάνουν αυτά τη δουλειά του seo για εσένα (πχ: το Yoast SEO για το WordPress).

 

Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα λάθη που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά σαν bloggers και σιγά σιγά θα δούμε ακόμα περισσότερα. Για αρχή μπορείς να ελέγξεις αν κάνεις κάποιο από τα παραπάνω 8 και να τα διορθώσεις σιγά σιγά!
Για οτιδήποτε θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στα στοιχεία που σου δίνω ή μέσω της δικής μου φόρμας επικοινωνίας.

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.