Καλημέρα αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια! Ακόμα μία Τρίτη είμαι εδώ και θα μιλήσουμε για blogging! Αν θέλεις να δεις και τις υπόλοιπες αναρτήσεις που σου έχω αναπτύξει θέματα σχετικά με το Blogging, μπορείς να τα βρεις ΕΔΩ!
Σήμερα σκέφτηκα να αναπτύξουμε το θέμα του blog content calendar γιατί αν είσαι κι εσύ σαν κι εμένα και ξεχνάς εύκολα ή χάνεις λίγο το πρόγραμμά σου αν δεν το καθορίσεις από την αρχή, τότε είναι ένα θέμα που σε ενδιαφέρει!

Αρχικά, τι είναι το blog content calendar; Είναι ένα ημερολόγιο βασικά που κρατάς για ότι έχει να κάνει με το Blog σου, κυρίως τα άρθρα σου και το πρόγραμμά τους, αλλά και όχι μόνο!

Γιατί είναι χρήσιμο;

 1. Σε βοηθάει να προγραμματίσεις τα μελλοντικά posts σου.
 2. Σε βοηθάει να κρατήσεις ένα πρόγραμμα στο Blog σου και να μείνεις σταθερή σε αυτό.
 3. Σε βοηθάει να καταγράφεις τις ιδέες σου για νέα projects ή posts ώστε να μην τα ξεχνάς όταν έρθει η ώρα να τα υλοποιήσεις.
 4. Σε βοηθάει να προγραμματίσεις όλα όσα εμπλέκονται με μία ανάρτησή σου (φωτογραφίες για το Post, φωτογραφίες για social media,….)
 5. Σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου (μακροπρόθεσμους ή βραχυπρόθεσμους) για το Blog σου.

Το content calendar μπορείς να το φτιάξεις όπου και όπως θέλεις. Από ένα ειδικό τετράδιο που θα έχεις μόνο γι αυτό το σκοπό μέχρι ένα excell αρχείο ή ακόμα και μία κόλλα Α4.
Μέσα μπορείς να συμπεριλάβεις μόνο ό,τι έχει σημασία για εσένα. Θέλεις απλά ένα πρόγραμμα για το Blog σου; Θέλεις να γράφεις και τις ιδέες σου για να μη τις ξεχνάς;
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός!!!

Εγώ σου έχω ετοιμάσει ένα εκτυπώσιμο αρχείο που θα σε βοηθήσει πολύ αν ξεκινάς τώρα να κρατάς το δικό σου ημερολόγιο. Για να το κατεβάσεις και να το εκτυπώσεις μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter του Blog ΕΔΩ.
Με την εγγραφή σου αποκτάς πρόσβαση και σε όλα τα υπόλοιπα εκτυπώσιμα αρχεία που μοιράζομαι μαζί σου.

 

Πληροφορίες για το εκτυπώσιμο Blog Content Calendar: 

 • Σελίδα 1 :  Εξώφυλλο
 • Σελίδα 2 : Monthly Goals. Εδώ μπορείς να σημειώσεις τους στόχους σου σχετικά με το Blog σου για τον κάθε μήνα.
 • Σελίδα 3 : Blog Post Ideas (1). Σε αυτή τη σελίδα καταγράφεις περιληπτικά τις ιδέες σου για νέα Blog posts.
 • Σελίδα 4 : Blog Post Ideas (2). Εδώ μπορείς να γράψεις τις ιδέες σου για νέα posts με περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία που θέλεις να θυμάσαι για να το γράψεις αργότερα. Τη συγκεκριμένη σελίδα μπορείς να την εκτυπώσεις παραπάνω φορές αν δεν σου αρκούν τα πεδία που έχω συμπεριλάβει.
 • Σελίδα 5 & 6 : Ημερολόγιο για να σημειώνεις πότε θα ανέβει κάθε post και άλλα στοιχεία που δε θέλεις να ξεχάσεις. Γράφεις την ημερομηνία σε κάθε κουτάκι και μετά την σημείωσή σου.
 • Σελίδα 7 :  Monthly Stats Tracker. Μία σελίδα αφιερωμένη στα στατιστικά σου. Εδώ μπορείς να κρατάς σημειώσεις κάθε μήνα σχετικά με τα στατιστικά του Blog σου, τα έξοδα ή έσοδα που ίσως έχεις, και ό,τι άλλο χρειάζεσαι ώστε να κάνεις τις απαραίτητες συγκρίσεις κάθε μήνα.
 • Σελίδα 8 : Daily Checklist. Τέλος, αυτή τη σελίδα την εκτυπώνεις για όσες ημέρες του μήνα θέλεις. Σημειώνεις την ημερομηνία και κρατάς κάθε μέρα αυτά που έχεις για το blog σου και τα social media να κάνεις ώστε να μην χάνεις το πρόγραμμά σου.

 

Εσύ χρησιμοποιείς κάποιο ημερολόγιο για το blog σου;
Υπάρχει κάποια πληροφορία που κρατάς και δεν την έχω συμπεριλάβει στο δικό μου blog content calendar;

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.