Τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθειά μου να αποχωριστώ αυτά τα τελευταία κιλάκια της εγκυμοσύνης (αυτά ντε που σου έλεγα στο άρθρο με τους στόχους του Ιούνη) έχω ξεκινήσει να είμαι λίγο πιο προσεχτική με το φαγητό μου! Μέσα σε όλη αυτή την προσοχή, το πρωινό μου πήρε την σημαντικότατη θέση που του αξίζει!

Να πω την αλήθεια, πάντα έπρεπε να φάω κάτι, έστω και λίγο, το πρωί για να ξεκινήσει η ημέρα μου απλά τώρα το κάνω πιο προσεχτικά και φροντίζω ότι φάω να με κρατάει μέχρι το μεσημέρι αλλά να είναι και θρεπτικό (όσο γίνεται γιατί μπορεί να με δεις να τρώω και αυγά με μπέικον καμιά μέρα).

Το πιο εύκολο λοιπόν πρωινό, που το κάνω κυρίως ημέρες που δεν έχω όρεξη για πολλά πολλά, είναι το ταχίνι! Ταχίνι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου μέχρι πρόσφατα αλλά μία φορά ήταν αρκετή για να πω “εδώ είμαστε”. 

Το ταχίνι είναι μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, αλλά δεν θα πρέπει να καταναλώνεται αλόγιστα καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες και σε περίπτωση που κάνει κάποιος διατροφή θα μπορούσε να έχει αντίθετα αποτελέσματα!

 

ταχίνι με μπανάνα και chia seeds

Ταχίνι για δυνατό ξεκίνημα

Course Breakfast
Prep Time 4 minutes

Ingredients

  • 1 Φέτα ψωμί του τοστ
  • 1 κ.γ Ταχίνι
  • 1 Μπανάνα
  • 1/2 κ.γ. Chia Seeds

Instructions

  1. Αλείφεις στο ψωμί το ταχίνι.

  2. Τοποθετείς πάνω στο ταχίνι την μπανάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

  3. Προσθέτεις τους σπόρους chia.

ταχίνι με μπανάνα και chia seeds

 

Για πες μου; Ποια είναι η δική σου σχέση με το πρωινό; Αποτελεί και για εσένα ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας;
Θα χαρώ πάρα πολύ να λάβω τα σχόλια και τις απαντήσεις σου!!

Μέχρι αύριο, σε φιλώ αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια!

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.