Αν παρακολουθείς τα vlogs μου στο YouTube, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, θα ξέρεις πως τις τελευταίες ημέρες γκρινιάζω συνέχεια για το βάρος μου, για το γεγονός ότι δεν μπορώ να μπω σε πρόγραμμα με τη διατροφή μου, για το ότι τρώω συνέχεια…αυτή η καραντίνα θα μας στείλει στους διατροφολόγους μετά! 

Το πήρα όμως απόφαση και είπα φτάνει! Επιστρέφω στους φυσιολογικούς μου ρυθμούς με τις σωστές μερίδες, τις πλούσιες σαλατούλες μου και φυσικά το γεμάτο πρωινό μου ώστε να ξεκινήσω δυνατά την ημέρα μου και να με κρατήσει μακριά από ανούσια τσιμπολογήματα!

Σαν παιδί δεν είχα σε μεγάλη εκτίμηση το πρωινό. Ένα γάλα και έξω από την πόρτα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη όμως κατάλαβα πόσο χρήσιμο είναι για τον οργανισμό μου. Μου έδινε ενέργεια, δύναμη και έφτιαχνε κάπως το στομάχι μου από τις πρωινές ναυτίες (τις οποίες είχα όλη την ημέρα οπότε το “πρωινές” είναι λίγο άτοπο). Επίσης, μία άλλη περίοδος στη ζωή μου που με βοήθησε να καταλάβω την αξία του πρωινού για εμένα ήταν όταν έπρεπε να προσέξω τη διατροφή μου και να χάσω τα κιλά που πήρα στις εγκυμοσύνες μου τρώγοντας ό,τι υπήρχε στο οπτικό μου πεδίο!

 

Στην προσπάθεια μου αυτή, τώρα, να επιστρέψω στις κανονικές διατροφικές μου συνήθειες και να χάσω και πάλι τα 2 αυτά κιλά που πήρα ήδη μέσα στην καραντίνα (και έχουμε σίγουρα ένα μήνα ακόμα μπροστά μας), σύμμαχός μου είναι τα Δημητριακά Δασκαλάκης με τις υπέροχες επιλογές  muesli που μου προσφέρουν.

 

Η εταιρεία Δασκαλάκη, αν και νεοσύστατη στον χώρο των δημητριακών, έχει βάλει σκοπό να μεταδώσει τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής μέσω των προϊόντων της, με την παραγωγή δημητριακά υψηλής διατροφικής αξίας.
Στην οικογένεια Δασκαλάκη δίνουν μεγάλο βάρος και προσοχή στην παραγωγή προϊόντων για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό, προσφέροντάς μας τρομερές επιλογές muesli με τις πιο αγνές πρώτες ύλες και φυσικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή τύπων γλυκόζης.

 

 

Τα δημητριακά Δασκαλάκης μπορείς φίλη μου να τα βρεις σε πάρα πολλά καταστήματα και οι επιλογές που έχεις είναι: 

  • Muesli Σοκολάτα βελγίου με βρώμη σε συνδυασμό με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, cranberries, σταφίδες, αμύγδαλο, φουντούκι και κάσιους.
  • Muesli Φυστικοβούτυρο με βρώμη σε συνδυασμό με σταγόνες φυστικοβούτυρο, φουντούκι, αμύγδαλο και κάσιους.
  • Muesli Μήλο κανέλα μς βρώμης σε συνδυασμό με μήλο, κανέλα, μέλι και αμύγδαλο.

Εγώ μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει το Muesli Φυστικοβούτυρο και οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν περίμενα να είναι τόσο καλό και τόσο ιδιαίτερο.
Αρχικά, εντύπωση μου έκανε η ποσότητα ξηρών καρπών και φυστικοβούτυρου στη συσκευασία! Δεν υπάρχει φτωχή κουταλιά στο πρωινό μου! 
Ένα επίσης θετικό για εμένα είναι το γεγονός ότι δεν περιέχεται πρόσθετη ζάχαρη και σχεδόν καθόλου αλάτι. Η μερίδα θεωρητικά είναι 45gr στα οποία περιέχονται 1,85gr ζάχαρη (όχι όμως πρόσθετη) και μόλις 0,01gr αλάτι. Τέλος, μου αρέσει πολύ που όλες οι συσκευασίες έχουν ημερομηνία λήξης η οποία είναι σχετικά σύντομα και όχι μετά από 1-2 χρόνια. Αυτό δείχνει ότι δεν περιέχονται πολλά συντηρητικά στο προϊόν και είναι όσο το δυνατό πιο υγιεινό!

 

 

Το επόμενο Muesli που θα δοκιμάσω θα είναι αυτό με τη σοκολάτα βελγίου. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα μεγάλη φαν της σοκολάτας γενικά, πιστεύω ότι συνδυαστικά με τους ξηρούς καρπούς αλλά και τις σταφίδες θα μου δώσει απίστευτη ενέργεια το πρωί!

Εσύ, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, έχεις δοκιμάσει τα Δημητριακά Δασκαλάκης;
Αν δεν είχες ακόμα την τύχη να τα γνωρίσεις αλλά θέλεις να κάνεις μία δοκιμή, τότε μείνε συντονισμένη στο προφίλ μου στο Instagram γιατί τις επόμενες ημέρες θα σου έχω και super διαγωνισμό!!

 

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.