Σήμερα αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια θέλω να σου μιλήσω λίγο για ένα ευαίσθητο, για πολλές γυναίκες, θέμα! Θα σου μιλήσω για το σώμα μου μετά τις εγκυμοσύνες, τα κιλά και την κοιλιά!

Ξεκίνησα την πρώτη μου εγκυμοσύνη στα 64 κιλά (πολύ καλά κιλά για εμένα που είμαι μόλις 1,69). Έφτασα τα 77 και μετά μέσα σε 2 χρόνια περίπου τα ξαναέχασα και τα 13 αυτά κιλά.
3 χρόνια μετά από εκείνη την εγκυμοσύνη είμαι και πάλι έγκυος στα 65 κιλά και φτάνω αυτή τη φορά τα 84 (!!!!!). Ναι μιλάμε για 19 κιλά! Δεν τα λες και λίγα!

Photo by Daria Nepriakhina on Unsplash


Τώρα, 2 εγκυμοσύνες μετά και 80 κιλά κοιτάζω το σώμα μου στον καθρέφτη και δεν το αναγνωρίζω.

Ξέρεις κάτι όμως; …Κοιτάζω και κάτι άλλο!
Κοιτάζω τα 2 υπέροχα πλάσματα που έχω. Τα παιδιά μου! Δύο πλασματάκια που προήλθαν από αυτό ακριβώς το σώμα. Ένα σώμα με αρκετά κιλά παραπάνω, ένα σώμα με μία κοιλιά μεγαλύτερη από το φυσιολογικό (ακόμα), με ραγάδες…ένα ξένο σώμα για εμένα που είχα συνηθίσει αλλιώς τον εαυτό μου!

Θα τα χάσω και πάλι, το ξέρω! Αν το πάρω απόφαση θα τα χάσω τα κιλά αυτά. Αν το πάρω απόφαση θα γυμναστώ και θα έρθουν όλα στα ίσα τους.
Όχι, δε θα το καταφέρω για να βγω στην παραλία και να μην ακούσω σχόλια. Χέστηκα (συγνώμη για την έκφραση) για τα σχόλια του κάθε ένα. Θα τα χάσω για εμένα!
Θα τα χάσω σιγά σιγά για να επανέλθω εγώ σε ένα γνώριμο και οικείο σώμα. Θα το κάνω για εμένα!

Ξέρεις τι δε θα χάσω; Τις ραγάδες μου! Δε με πειράζει όμως…
Θα είναι εκεί για να μου θυμίζουν ότι κάποτε μέσα σε αυτή την κοιλιά είχα δύο υπέροχα παιδιά! Τα παιδιά μου!
Όπως δε θα χάσει εύκολα και το σημάδι από την καισαρική μία μανούλα που γέννησε με τον τρόπο αυτό, αλλά θα είναι εκεί η τομή της να της θυμίζει αυτό που πέρασε για να φέρει στον κόσμο τα δικά της παιδιά!

Σίγουρα κοιτάζουμε το σώμα μας μετά από εγκυμοσύνες και αγχωνόμαστε, στεναχωριόμαστε, δεν μας αρέσει! Είναι φυσιολογικό! Είναι στη φύση μας να θέλουμε έναν όμορφο εξωτερικό εαυτό!
Αρκεί όμως να καταλάβουμε ότι αυτό το σώμα είναι το αποτέλεσμα ενός θαύματος και δεν έχει σημασία αν τώρα δεν μας αρέσει…το σώμα φτιάχνει όποτε το θέλουμε!

Αν κι εσύ κοιτάς τον εαυτό σου και νιώθεις μια θλίψη που και που και αναρωτιέσαι μέσα σου που να πήγε εκείνο το κάποτε νεανικό και σφριγηλό σώμα…Σταμάτα τώρα!
Είσαι υπέροχη όπως είσαι και ότι κι αν κάνεις, και ότι κι αν προσπαθήσεις, και ότι κι αν αλλάξεις, κάν’το για εσένα και μόνο!

Δε θα σε κουράσω άλλο σήμερα αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια! Περιμένω στα σχόλια και τις δικές σου σκέψεις και την άποψη σου γύρω από το θέμα.
Μια παρέα είμαστε…ας μιλήσουμε και για αυτά που μας βασανίζουν και πολλές φορές δεν αναφέρουμε καν!

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.