Ναι αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, είσαι και γυναίκα εκτός από γλυκιά μανούλα. Μπορεί να το έχεις ψιλοξεχάσει (όταν έχεις τα παιδιά, το σπίτι και τη δουλειά να σου τρώνε όλη την ημέρα και όλο τον χρόνο σου) αλλά παραμένεις γυναίκα!

Την πρώτη φορά που έγινα μανούλα έκανα 4 μήνες περίπου να θυμηθώ οτι πρέπει να προσέξω και λίγο εμένα. Είχα ρίξει όλο μου το βάρος στην Ανθούλα που είχα ξεχάσει σε τραγικό βαθμό τον εαυτό μου. Αιτία να ξυπνήσω και να φροντίσω λίγο κι εμένα, το πρόσωπό μου, το σώμα μου, ήταν ο γάμος μας. Πηγαίνοντας στη μακιγιέζ που θα με έβαφε στο γάμο για δοκιμαστικό η κοπέλα έπαθε σοκ με την επιδερμίδα μου. Αφυδατωμένη και εμφανώς παραμελημένη. Για να μη στα πολυλογώ με έβαλε να κάνω, για 3 βδομάδες περίπου, συνέχεια απολέπιση, να χρησιμοποιώ τις κρέμες μου, μου έδωσε και κάποιες μικρές συσκευασίες με serum και όρους για το πρόσωπο…αν δεν έφτιαχνε η κατάσταση θα έβγαινα σαν σταφιδιασμένη στις φωτογραφίες του γάμου γιατί δε θα έστρωνε με τίποτα το μακιγιάζ πάνω σε αυτή την επιδερμίδα!

Είχα αποδεχτεί ότι θα είχα κάμποσα κιλά παραπάνω στο γάμο μου αφού δεν πρόλαβα να χάσω μπόλικα 4 μήνες περίπου μετά τη γέννα…όχι να μη μου κάτσει και το μακιγιάζ όμως! Τα έκανα όλα! Ότι μου είπε ακριβώς. Και ξέρεις τι, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια αυτού του blog; Και ρουτίνα μου έγινε ξανά να προσέχω τον εαυτό μου, και σιγά σιγά κι εγώ ένιωθα πιο όμορφα, και ώθηση πήρα να ασχοληθώ και με τα κιλά μου και στην τελική δεν παραμέλησα καθόλου το Ανθουλάκι μου όπως φοβόμουν! Απλά όταν δεν ήμουν απασχολημένη μαζί της φρόντιζα λίγο και εμένα!

 

Τώρα στον μικρό μου κύριο μου πήρε λιγότερο να καταλάβω και πάλι ότι παραμελώ τον εαυτό μου. Κλείνοντας ένα μήνα ζωής ο μικρός εγώ είχα φτάσει στο σημείο να με τσούζει το πρόσωπό μου και να ξεφλουδίζω από την ξηροδερμία…ποια εγώ, που στα φυσιολογικά μου η ζώνη Τ είναι χάλια από τη λιπαρότητα! Για τα κιλά δε θέλω καν να μιλήσω… στα ειπα όλα εδω! Οκ πηρα πολλα αλλα θα τα χασω και παλι πιστεύω! Ηδη εχω ακομα 9 περίπου όπου μου έχουν μείνει από τα 20!

Είμαι σίγουρη πως όλο αυτό δεν το αντιμετωπίζω μόνο εγώ! Δεν είμαι η μόνη γυναίκα που έγινε μαμά και παράτησε εντελώς τον εαυτό της.

Ναι η αρχή μιας γέννας είναι δύσκολη. Είσαι κολλημένη με ένα βρέφος πάνω σου όλη μέρα και αν δεν είναι το πρώτο σου τότε έχεις και ένα ακόμα μεγαλύτερο παιδάκι να φροντίσεις. Για να μη μιλήσουμε για το σπίτι και τις δουλειές που θα πρέπει να γίνουν. Εμ, που να βρεις χρόνο για σένα;

Πρέπει να βρεις όμως! Πρέπει να μπορείς να ξεκλέβεις 10 λεπτά έστω μόνο για εσένα! Το χρειάζεσαι αυτό το ελάχιστο διάλειμμα από όλους και από όλα! 10 λεπτά αφιερωμένα στον εαυτό σου που με τόσο κόπο προσπαθεί και τα καταφέρνει όλα. Το αξίζεις!!!

Πρέπει να καταλάβουμε όλες μας ότι το να φροντίσουμε τον εαυτό μας δεν μας κάνει λιγότερο καλές μανούλες αλλά μας βοηθάει να νιώθουμε καλύτερα με εμάς και αυτό σίγουρα θα έχει καλύτερες συνέπειες και στη διάθεσή μας. Επίσης, δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας για κανέναν άλλον! Το κάνουμε (όταν θέλουμε και έχουμε χρόνο) για εμάς και μόνο! Ναι, σίγουρα και στον σύζυγο θα αρέσει πιο πολύ να μας δει με το μαλλί on fleek, που λένε και στο χωρίο μου, αλλά φαντάζομαι αντιλαμβάνεται γιατί αυτό δεν είναι εφικτό κάθε μέρα!

Εγώ προσωπικά, μετά από 4 χρόνια μητρότητας και περιόδους είτε με αρκετό ελεύθερο χρόνο είτε με τον πιο ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που μπορείς να φανταστείς φίλη μου, έχω καταλήξει σε μία εύκολη και γρήγορη ρουτίνα περιποίησης που με καλύπτει και με βοηθάει να νιώθω πάντα όμορφα με τον εαυτό μου (χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι κακές ημέρες που ούτε να πιω νερό δεν προλαβαίνω!!).

Άφησε μου αν θέλεις το σχόλιο σου με τη δική σου άποψη γύρω από το θέμα αλλά και αν θέλεις να μοιραστώ μαζί σου αυτή την απλή ρουτίνα περιποίησης που έχω καθιερώσει!

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.