Άντε βρε, καλό μας μήνα και καλή αρχή! Ο Σεπτέμβριος είναι επίσημα εδώ και για κάποιο λόγο, από παιδί αισθάνομαι ότι τώρα είναι η περίοδος που κάθε κατεργάρης μπαίνει στο πάγκο του! Λίγο τα σχολεία που ξεκινάνε, λίγο οι άδεις από τις δουλειές που τελειώνουν, λίγο το καλοκαίρι που σιγά σιγά μας αποχαιρετά (αυτό βέβαια είναι σχετικό για εμάς εδώ στην Κρήτη), είναι περίοδος προσαρμογής στην καθημερινότητα και την πραγματικότητα νομίζω!

 

Κάπως έτσι ξεκινάω κι εγώ την ταχτοποίηση του σπιτιού αλλά και το οικογενειακό πρόγραμμα σιγά σιγά! 
Από τη διατροφή μας που ξέφυγε το καλοκαίρι με τις παρέες, τις άδειες του Ν. και τις θάλασσες μέχρι το καθημερινό πρόγραμμα της Α. που πρέπει να φτιάξει. Καλό το παιχνίδι όλη μέρα, καλή η παρέα συνέχεια, η ανεμελιά ακόμα και η τηλεόραση το καλοκαίρι αλλά τώρα ας επανέλθουμε στις κανονικές μας συνήθειες θα έλεγα. Το μόνο θετικό για εμένα είναι πως κατάφερα και δεν χάλασε καθόλου το πρόγραμμα του ύπνου της Α. Μπορεί να έμεινε κάποια βράδια λίγο πιο αργά ξύπνια (όχι πολλά ευτυχώς) και ίσως κάποια μεσημέρια να κοιμήθηκε πιο αργά και λιγότερο αλλά ακόμα και με αυτές τις μικρές αλλαγές δεν μεταβλήθηκε το πρόγραμμα της.

 

Επιστροφή στην καθημερινότητα και πως να το αντέξετε! Welcome back to reality after summen. Hello September

 

Για αρχή ξεκίνησα με το οικογενειακό πρόγραμμα φαγητού για τον μήνα Σεπτέμβριο. Η καθημερινότητα σε σχέση με το μαγείρεμα και το φαγητό είναι μεγάλος μπελάς για κάθε γυναίκα, σύζυγο, μαμά και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό! Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα; Έφτιαξα λοιπόν ένα πρόγραμμα για όλο τον μήνα και αυτό ευελπιστώ να μας βοηθήσει και στην οικονομία του super market. Α ναι, είναι το νέο μου προσωπικό project αυτό. Να προσπαθήσω να μειώσω λίγο το super market. Δεν υπήρχε επίσκεψη στο market που να μην αγοράσουμε πράγματα που ουσιαστικά δεν χρειαζόμασταν ή που τα είχαμε ήδη. Με το πρόγραμμα του φαγητού έχω και μία πολύ καλή και κατατοπιστική λίστα του τι θα χρειαστώ μέσα στο μήνα. 
Βέβαια αυτό ξεκίνησε απλά και κατέληξα να φτιάχνω λίστες με φαγητά γενικά, με προϊόντα που χρειάζεται το σπίτι γενικά, με συνταγές… και δεν ξέρω που θα τελειώσει αυτό! Είμαι λίγο μανιακή με τις λίστες η αλήθεια είναι. 
Σύντομα θα σας ετοιμάσω αναλυτικό post για όλο αυτό το project!

 

Ένα ακόμα project που ξεκίνησα, κυρίως λόγω της κατάστασής μου, είναι το εβδομαδιαίο και μηνιαίο πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού. Σίγουρα δεν μπορώ να κάνω συνέχεια και κάθε εβδομάδα μεγάλη γενική όπως συνήθιζα να κάνω γι’ αυτό θα πρέπει να γίνονται καθημερινά κάποια πράγματα ώστε το σπίτι να παραμένει όσο το δυνατό πιο ταχτοποιημένο και καθαρό. Ευτυχώς η Α. έχει αρχίσει να συνεργάζεται αρκετά και να με βοηθάει σε μικρά πραγματάκια, όπως το μάζεμα του δωματίου της! 
Άλλες λίστες και προγράμματα από εκεί. Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας θα σας ενημερώσω για τη εξέλιξη και αυτού του project.

 

Τέλος ακόμα ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να μπει, αλλά αυτό είναι αρκετά πιο χαλαρό και εύκολο, είναι οι καθημερινές δραστηριότητες της A. Όλο το καλοκαίρι παίζει όλη την ημέρα, μέσα και έξω στην αυλή, έχει παρέα σχεδόν καθημερινά και έκανε τουλάχιστον τα 3πλάσια μπάνια στη θάλασσα συγκριτικά με εμένα. Η αλήθεια είναι πως κάποιες πιο εκπαιδευτικές δραστηριότητες έμειναν πίσω και τώρα που ο καιρός αρχίζει σιγά σιγά να μας κρατάει λίγο παραπάνω μέσα, αλλά και το γεγονός ότι βραδιάζει νωρίτερα οπότε δεν μπορεί να παίξει μέχρι αργά έξω, μας δίνουν την ευκαιρία να μπούμε και πάλι σε πρόγραμμα! 

 

Φυσικά δε θα μπορούσα να παραλείψω το πρόγραμμα που πρέπει να βάλω για το blog! Το γεγονός ότι το ξεκινάω τώρα σημαίνει ότι θα πρέπει να το δουλέψω πολύ περισσότερο. Πρέπει να δουλέψω τα posts μου, του social media λογαριασμούς μου αλλά και να έρθω σε επαφή με τους αναγνώστες μου (ένα από τα κομμάτια που απολαμβάνω περισσότερο από όλα στο blogging). Τίποτα δε γίνεται μόνο του και αυτό το έχω καταλάβει πολύ καλά μέσα στα τελευταία 5 χρόνια που ασχολούμαι με το blogging. Σίγουρα θα έρθουν στιγμές και περίοδοι που δε θα υπάρχει έντονη έμπνευση, περίοδοι που δε θα είναι εύκολη η καθημερινή ενασχόληση αλλά όλα αυτά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν αν υπάρχει ένας καλός προγραμματισμός στην καθημερινότητα!

 

Και κάπου εδώ φτάνω στο σημείο να παρατηρήσω ότι φτιάχνω ασταμάτητα προγράμματα και λίστες αλλά πουθενά στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας δεν έχω συμπεριλάβει τον δικό μου προσωπικό χρόνο και αυτά που θέλω να κάνω για τον εαυτό μου. Όχι μην τρελαίνεστε! Δεν είναι έτσι η ζωή της μητέρας. Όταν έρθουν τα παιδιά και αυξηθούν οι υποχρεώσεις σου έχεις σίγουρα πολύ λιγότερο και περιορισμένο προσωπικό χρόνο αλλά κάπου μέσα σε όλα αυτά τα προγράμματα θα τα καταφέρεις να προσέξεις και τον εαυτό σου. Θα ξυπνήσεις νωρίτερα, θα κοιμηθείς πιο αργά, θα τα καταφέρεις όμως.
Και φυσικά αφού ταχτοποιήσω όλα τα υπόλοιπα θα βγάλω και το δικό μου προσωπικό πρόγραμμα για τα beaute μου και το δικό μου ελεύθερο χρόνο!

 

Καλό μήνα λοιπόν και καλή αρχή!

Εσείς τι προγράμματα σκέφτεστε να βάλετε στην καθημερινότητα σας; Έχετε μήπως παιδάκια που ξεκινάνε σχολείο τώρα το Σεπτέμβριο; Περιμένω τα σχόλια σας!

 


 

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.