Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και, σου αρέσει δεν σου αρέσει, με κάποιο τρόπο θα αναγκαστείς να ακολουθήσεις. Εκεί πάει το μέλλον, εκεί πάει η επικοινωνία. Καλό ή κακό δε θα το κρίνω εγώ. Για μένα πρέπει να υπάρχει μία καλή ισορροπία μεταξύ social media και πραγματικής ζωής!
Τώρα πια έχουμε όλοι λογαριασμούς παντού. Θέλεις Fcebook, θέλεις Instagram, θέλεις Twitter, Snapchat, YouTube,… και η λίστα προχωράει. Καθημερινά ίσως ανακαλύψεις νέες πλατφόρμες αλλά και παλιότερες που δεν τραβάνε και εξαφανίζονται σταδιακά.

Γιατί έχουμε λογαριασμούς παντού; Γατί έτσι προχωράει το μέλλον είπαμε!
Είσαι επιχειρηματίας; Θέλεις να προωθήσεις τη δουλειά σου. Είσαι φωτογράφος, Blogger, ηθοποιός,… θέλεις να προωθήσεις τον εαυτό και τη δουλειά σου! Δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω; Γουστάρεις να είσαι παντού και μπράβο σου!

Εγώ προσωπικά αγαπάω τα social media και χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους, ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας, να κάνουν την προσπάθειά τους για να ακολουθήσουν τις τάσεις της εποχής!

Άντε που λες και τους έκανες τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, δε θα πρέπει να αλληλεπιδράσεις με κάποιον άλλο άνθρωπό;
Θα πρέπει να κάνεις “φίλους”, να αποκτήσεις ακόλουθους, να ακολουθήσεις εσύ κόσμο. Ίσως φαίνεται δύσκολο στην αρχή αλλά αφού μπήκες στο χορό θα χορέψεις, κι εγώ θα σε βοηθήσω με τα βήματα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Intsgram και πως μπορείς να μεγαλώσεις τον λογαριασμό σου και τον αριθμό των followers σου χωρίς τη μέθοδο Follow/Unfollow, την οποία προσωπικά απεχθάνομαι!

 

 

Grow your instagram followers without follow/unfollow method

 

 

Αρχικά να εξηγήσω ποια είναι η μέθοδος follow/unfollow και γιατί δεν τη συμπαθώ… βασικά τη βρίσκω απαράδεχτη!
Όταν ξαφνικά αρχίζεις να ακολουθείς άπειρους λογαριασμούς (νομίζω μέχρι 300-600 ανάλογα αν είσαι νέο ή παλιό profile) και στη συνέχεια αφού σε ακολουθήσει πίσω μεγάλος αριθμός ατόμων αρχίζεις και τους κάνεις unfollow. Κάποιοι θα σε κάνουν και αυτοί unfollow – ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ – κάποιοι όμως θα συνεχίσουν να σε ακολουθούν και έτσι θα μαζέψεις σχετικά γρήγορα μεγάλο αριθμό από followers!
Για μένα είναι μία απαράδεχτη μέθοδος αλλά για πολλούς έχει δουλέψει. Εγώ προσωπικά προτιμάω να ακολουθώ και να με ακολουθούν λογαριασμοί που πρώτον έχω κάποια αλληλεπίδραση και δεύτερον έχω κοινά ενδιαφέροντα!

 

Ας δούμε όμως κάποιους πιο “τίμιους” τρόπους για να αποκτήσεις followers:

 1. Πρώτα από όλα θα σου πρότεινα να βρεις και να ακολουθήσεις άτομα τα οποία γνωρίζεις και στην πραγματικότητα. Έτσι χτίζεις σιγά σιγά τον κύκλο σου στο Instagram και αφού πρόκειται για άτομα που σε ξέρουν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε ακολουθήσουν πίσω. Μήπως βλέπεις ήδη τον αριθμό των followers σου να αυξάνεται;

 2. Συνέδεσε τον λογαριασμό σου στο Instagram με τον λογαριασμό σου στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό πολλοί φίλοι σου στο Facebook θα δουν ότι διαθέτεις Instagram και πιθανότατα θα σε ακολουθήσουν.

 3. Για να σε ακολουθήσει κόσμος θα πρέπει να έχεις κάτι να του δείξεις. Φρόντισε να έχεις στο profile σου τουλάχιστον 3-4 φωτογραφίες πριν ξεκινήσεις να ακολουθείς κόσμο και να περιμένεις να σε ακολουθήσουν πίσω.

 4. Φρόντισε οι φωτογραφίες σου να είναι φωτεινές. Έχει αποδειχτεί ότι όταν μία φωτογραφία είναι φωτεινή παίρνει περισσότερα σχόλια αλλά και καρδούλες (likes) και αυτό έχει ως συνέπεια να σε βρίσκει και περισσότερος κόσμος και να σε ακολουθήσει.

 5. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα hastags. Όταν γράφεις την περιγραφή μιας φωτογραφίας που ανεβάζεις φρόντισε να βάλεις hastags τα οποία είναι σχετικά με αυτό που παρουσιάζεις και συγχρόνως είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή. Και να θυμάσαι: #δε #βάζουμε #ποτέ #hastags #σε #όλες #τις #λέξεις #της #πρότασής #μας. Είναι απαράδεχτο και κουράζει πολύ τον άλλο χρήστη που προσπαθεί να καταλάβει τι γράφεις! Όχι δε θα σε ακολουθήσει, και block θα σε κάνει μη σου πω!
  Κάποια δημοφιλή hastags που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα είναι τα #love , #cute, #blogger (αν είσαι), κ.α. Σε επόμενο Post θα αναφερθώ στα δημοφιλή hastags που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε διάφορες κατηγορίες φωτογραφιών.

 6. Αλληλεπίδρασε με τους λογαριασμούς που ακολουθείς, ακόμα κι αν δε σε ακολουθούν. Άφησε σχόλια και πολλά likes. Ακόμα και να μη σε ακολουθεί ο άλλος λογαριασμός όταν δει πόσο θαυμάζεις τις φωτογραφίες του θα του προκαλέσει το ενδιαφέρον ο λογαριασμός σου και θα σε ακολουθήσει πιθανότατα.

 7. Unfollow και unfollow κόσμο, όχι όμως follow/unfollow ! Λοιπόν τώρα ίσως μπερδεύτηκες αλλά θα σου εξηγήσω άμεσα τι εννοώ. Πως εσύ θέλεις να σε ακολουθεί κόσμος, έτσι θέλει και ο κάθε χρήστης του Instagram. Όταν σε ακολουθεί ένα νέος χρήστης και δεις από το προφίλ του ότι έχετε κοινά, τότε ακολούθησε τον κι εσύ πίσω (όχι βέβαια αν σου φαίνεται για ψεύτικος λογαριασμός ή έχει προσβλητικό περιεχόμενο). Αν όμως μετά από κάποιο διάστημα σε κάνει unfollow (αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος χρήστης) τότε μη διστάσεις να κάνεις κι εσύ unfollow. Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ενημερώνεσαι καθημερινά για το ποια άτομα σταμάτησαν να σε ακολουθούν.

 8. Ψάξε με λέξεις κλειδιά στην αναζήτηση του Instagrma, ή ακόμα και με τα ίδια τα hastags, να βρεις κοινό που να έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα και να τους ακολουθήσεις.  Το πιο πιθανό είναι να σε ακολουθήσουν πίσω (και έτσι επιστρέφουμε και αποδεικνύουμε πόσο σημαντικά είναι τα κατάλληλα hastags). Και μη νομίζεις…κάπως έτσι σε βρήκαν κι εσένα κάποιοι λογαριασμοί που δεν τους γνωρίζεις αρχικά.
  Για παράδειγμα εγώ θα ψάξω για νέα άτομα κάτω από τα hastags #mombloger, #beautyblogger, #sahm.

 

Σου έδωσα 8 απλούς και λογικούς τρόπους να αυξήσεις το κοινό σου και παρ’όλα αυτά κάποιοι επιλέγουν το follow/unfollow (μία μέθοδος που όπως κι εγώ έτσι και πολύς άλλος κόσμος απεχθάνεται πια) ή ακόμα χειρότερα επιλέγουν να αγοράσουν followers ή και likes ή σχόλια!
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως να ανεβάζεις σε συγκεκριμένες ώρες ή μέρες ώστε να έχουν οι φωτογραφίες σου μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό ή να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα hastags που είναι δημοφιλή αλλά όχι και πάρα πολύ για να φαίνεσαι πιο ψηλά στις αναζητήσεις. Αυτοί οι τρόποι όμως είναι λίγο πιο περίπλοκοι και θα τους αναπτύξουμε σε ξεχωριστό post αργότερα, αν σε ενδιαφέρει!

Μην ξεχάσεις να μου αφήσεις σχόλιο και με το δικό σου instagram και φυσικά μπορείς να με ακολουθήσεις αν θέλεις κι εσύ στον δικό μου λογαριασμό Instagram!

 


 

 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.