Γεια σου αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια αυτού εδώ του Blog! Δεν μπορείς να φανταστείς με πόση χαρά γράφω αυτή την πρόταση κάθε φορά, και αυτό γιατί πραγματικά χαίρομαι που βρίσκεσαι εδώ αυτή τη στιγμή!

Ξέρεις καλά πως τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει ξεκαθάρισμα στο σπίτι! Φεύγει πολύ πράγμα μπορώ να πω! Όλοι έχουμε στα σπίτια μας πολύ παραπάνω πράγματα από όσα χρειαζόμαστε και δεν πρόκειται να το αντιληφθούμε αυτό αν δεν μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε ένα καλό, βαθύ ξεκαθάρισμα! Είχα ένα βάζο στολισμένο στην κατασκευή στο σαλόνι μου το οποίο ΔΕΝ μου αρέσει καν! Το είχα και το έβλεπα κάθε μέρα και δε θυμάμαι καν που το βρήκα!

Για να μη στα πολυλογώ όμως, μαζί με το ξεκαθάρισμα έρχεται και το καθάρισμα! Ειδικά μετά τον ερχομό της Ανθούλας (και του μπέμπη μας πια) προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο λιγότερα χημικά μπορώ στο σπίτι και καθώς έχω μπει και στη διαδικασία ενός zero waste lifestyle (θα σου μιλήσω αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση για την προσπάθειά μου αυτή! Μικρά βήματα κάθε φορά και όλα γίνονται) βρίσκω παντού συνταγές για καθαριστικά με υλικά που έχουμε σπίτι μας!

Σήμερα θα σου πω πως μπορείς να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου εύκολα και με 2-3 απλά (και οικονομικά) υλικά μόνο! Υπήρξαν πολλά θετικά σχόλια στη φωτογραφία που ανέβασα στο Instagram πριν μερικές ημερες που καθάρισα τον δικό μου και έτσι σκέφτηκα πως πρέπει να μοιραστώ μαζί σου την διαδικασία που ακολουθω λίγο αναλυτικα!

Αρχικά θα χρειαστείς:

  1. ξύδι
  2. μαγειρική σόδα
  3. νερό

 

* Σε ένα πιάτο, ή γυάλινο δοχείο βάζεις λίγο νερό (μέχρι τη μέση), 1 κουταλάκι σόδα και λίγο ξύδι.
* Βάζεις το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνεις για 2 – 3 λεπτά.
* Αφήνεις το πιάτο μέσα για μερικά λεπτά, χωρίς να ανοίξεις την πόρτα του φούρνου, ώστε οι υδρατμοί από το μείγμα σου να πάνε παντού μέσα στον φούρνο  (και να κρυώσει και το πιάτο…δε θα μπορείς να το πιάσεις αν το έχεις αφήσει να ζεσταθεί 2,5-3 λεπτά) και να μαλακώσουν τα λύπη στα τοιχώματα.
* Στη συνέχεια βγάζεις το πιάτο από μέσα, αφαιρείς και τον δίσκο που έχει ο φούρνος σου όπου τοποθετείς τα δοχεία με το φαγητό, και καθαρίζεις με ένα καθαρό πανάκι τα τοιχώματα.

Με τη σόδα και το ξύδι θα έχουν μαλακώσει τα όποια υπολείμματα φαγητού υπάρχουν μέσα και θα φύγουν πανεύκολα! Επίσης με το ξύδι φεύγουν και οι όποιες μυρωδιές, από τρόφιμα που έχουν ζεσταθεί, υπάρχουν!
Στη συνέχεια πλένεις και τον δίσκο, τον στεγνώνεις, τον τοποθετείς ξανά μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και….τατααααα, έτοιμος πεντακάθαρος!!

 

καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων σου εύκολα και οικολογικά

 

Μία καλή λύση για να μη χρειάζεται συνέχεια καθάρισμα ο φούρνος μικροκυμάτων σου είναι να προμηθευτείς ένα καπάκι/κάλυμμα ώστε να το βάζεις πάνω από τα φαγητά και να μην πετάγεται τίποτα στα τοιχώματα του. Βέβαια τα καλύμματα αυτά είναι πλαστικά συνήθως οπότε αν δε θέλεις να επιβαρύνεις και με άλλο πλαστικό το σπίτι σου τότε καλύτερα ίσως να τον καθαρίζεις λίγο πιο συχνά αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πλαστικό (δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν γυάλινα και που μπορείς να τα βρεις.Κι εμείς πλαστικό έχουμε προς το παρόν).

 

Αυτά από εμένα για σήμερα! Μπορείς αν θέλεις να δεις και την ανάρτηση μου για το καθάρισμα του πλυντηρίου πιάτων (πάλι με σόδα και ξύδι) και φυσικά να με ακολουθήσεις στο Instagram όπου βλέπεις τι τραβάω καθημερινά η mamamarina!
Δεν ξέρω αν έχεις κάνει εγγραφή στο newsletter (αν δεν έχεις κάνει μπορείς να κάνεις τώρα την εγγραφή σου εδώ) αλλά ξεκίνησα και νέο challenge στο Instagram σχετικό με το καθάρισμα!! Αν έχεις όρεξη να το κάνουμε παρέα ενημέρωσέ με αφήνοντάς μου το σχόλιο σου!

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.