Καθημερινά προσπαθώ να συνεχίσω με επιτυχία το ταξίδι μου στο declutter και την τακτοποίηση όπως το περιγράφει η Marie Kondo στο βιβλίο της The Life-Changing Magic of Tidying: A simple, effective way to banish clutter forever . Άλλες μέρες είναι καλές και κάνω αρκετά πράγματα και άλλες όχι και τόσο καλές οπότε με το ζόρι ξεκαθαρίζω ένα συρτάρι! Σου μίλησα λίγο πιο αναλυτικά γι’ αυτό το βιβλίο σε προηγούμενη ανάρτησή μου εδώ.

 

Αφού ολοκλήρωσα λοιπόν την πρώτη κατηγορία που ήταν τα ρούχα, πέρασα στην επόμενη που είναι τα βιβλία!
Μία πάρα πολύ εύκολη κατηγορία για εμένα αφού για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πολλά δικά μου βιβλία στο σπίτι! Τα περισσότερα δεν τα έφερα ποτέ στο σπίτι μας. Ότι βιβλία είχα από τη σχολή καθώς και κάποια λογοτεχνικά, τα άφησα στο πατρικό μου. Μαζί μου, στο νέο μας σπίτι, πήρα μόνο όσα πραγματικά αγαπούσα και ήθελα να έχω κοντά μου! Έτσι δεν μπορώ να πω ότι είχα μεγάλο ξεκαθάρισμα να κάνω…

 

Σύμφωνα με την Marie Kondo τα βιβλία αφού διαβαστούν έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους οπότε μπορείς να τα ξεφορτωθείς. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό όμως γι’αυτό και δεν τα ξεφορτώθηκα. Συγγνώμη Marie μου αλλα βιβλία δεν πετάμε! Αυτό που έκανα όμως ήταν να μαζέψω κάποια τα οποία ήταν γύρω από το θέμα της εγκυμοσύνης, τα οποία σίγουρα δεν μου χρειάζονται πια, και να τα φυλάξω ώστε να τα δώσω σε κάποια φίλη όταν τα χρειαστεί. Βέβαια υπήρξαν και ένα – δύο, τα οποία πραγματικά εκπλήρωσαν τον σκοπό τους, που δεν τα ήθελα καθόλου πια και έτσι έφυγαν από το σπίτι.

 

Photo by http://jujusprinkles.com/

 

Στα βιβλία όπως βλέπεις και στη εικόνα παραπάνω ανήκουν τα πάντα! Όχι μόνο ότι έχει να κάνει με λογοτεχνία αλλά και τα βιβλία μαγειρικής, ακόμα και τα περιοδικά! Ποιος θέλει στοίβες ολόκληρες από παλιά περιοδικά στο σπίτι του;

 

📖 Στην δεύτερη κατηγορία που κανείς ξεκαθάρισμα, σύμφωνα με τη Marie Kondo, είναι τα βιβλία! Βιβλία, περιοδικά, τσελεμεντέδες,… όλα! • 📖 Μια εύκολη κατηγορία για εμένα γιατί δεν έχω πολλά βιβλία δικά μου στο σπίτι (και δεν πειράζουμε αντικείμενα ξένα…xoxoxo). • Κάποια όπως αυτά της εγκυμοσύνης που δε μου χρειάζονται πια τα φύλαξα και θα τα δώσω σε κάποια φίλη μου όταν τα χρειαστεί! Συγγνώμη αλλά δεν πετάμε βιβλία κυρία Kondo! • #declutter #mamamarina #stayathomemom #konmarimethod #books #noclutter

A post shared by Marina 💕 (@marinavisk) on

 

Κάπου εδώ βέβαια θα πρέπει να τονίσω πως δεν πειράζω (προς το παρόν) τίποτα που δεν μου ανήκει! Όλα τα αντικείμενα που ξεκαθαρίζω μέχρι στιγμής είναι δικά μου (ούτε του συζύγου αλλά ούτε και της μικρής). Στην πορεία φυσικά θα πρέπει κι αυτοί να ξεκαθαρίσουν κάποια προσωπικά τους πράγματα γιατί…μια δουλειά είπαμε να κάνουμε, ας την κάνουμε όλοι μαζί σωστά! Επίσης στο βιβλίο της η συγγραφέας αναφέρει πως το ξεκαθάρισμα είναι κολλητικό οπότε ευελπιστώ να ζηλέψουν από τα τόσα πράγματα που φεύγουν από τα ράφια, τα συρτάρια και τις ντουλάπες μου, και τον άδειο χώρο που ξαφνικά έχω, και να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου (τουλάχιστον ο σύζυγος!).

 

Αυτά από εμένα και σήμερα! Σε επόμενο post θα δούμε το ξεκαθάρισμα των εγγράφων (papers), που είναι και η επόμενη κατηγορία της μεθόδου konmarie. Μέχρι τότε αν  θέλεις αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, μπορείς να βλέπεις την πορεία μέσα από τον λογαριασμό μου στο Instagram. Στο επόμενο newsletter την Δευτέρα, θα δούμε και ένα νέο challenge που ξεκινάω οπότε μην ξεχάσεις να κάνεις την εγγραφή σου εδώ αν σε ενδιαφέρει!

 

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.