Αφού λοιπόν μιλήσαμε εδώ για τη λίστα και τα πράγματα που καλό είναι να έχεις μαζί σου για το μωράκι σου, όταν θα γεννήσεις, σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τη δική σου βαλίτσα!
Ναι, τα κατάφερα και ετοίμασα τη δική μου βαλίτσα, επιτέλους, οπότε ας δούμε ποια είναι όλα αυτά που καλό είναι να έχεις προνοήσει και να έχεις μαζί σου όταν έρθει εκείνη η ώρα (όχι τόσο για τη στιγμή που θα γεννάς φυσικά αλλά για τις επόμενες 3-4 ημέρες που θα είσαι στο νοσοκομείο/μαιευτήριο).

Κατέβασε τη δική σου “Λίστα για το Μαιευτήριο” (για μαμά και βρέφος) στον υπολογιστή σου και εκτύπωσέ την όποτε θέλεις εσύ!
Συμπλήρωσε τώρα τη φόρμα και απόκτησε δωρεάν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού!

1. Νυχτικιά (βασικά τουλάχιστον 2-3). Ναι, ξέρω ίσως σκέφτεσαι ότι θα κρυώνεις, ότι δεν σε βολεύουν οι νυχτικίες, ότι… ότι….ότι…! Κι εγώ όλα αυτά σκέφτομαι αλλά έχοντας πια την εμπειρία μίας γέννας ξέρω ότι μόνο με νυχτικιά θα έχεις την άνεση που χρειάζεσαι. Θα πρέπει να μη φοράς σίγουρα παντελόνι καθώς θα εξεταστείς αρκετές φορές από το γυναικολόγο και τις μαίες μέχρι να βγεις από το νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κουμπιά ώστε να μπορείς να την ανοίξεις άνετα και να θηλάσεις το μωράκι σου. Θα πρέπει να είναι άνετη, μη σου πω και λίγο μεγάλη σου ώστε να μη σε σφίγγει τίποτα πουθενά!

2. Ρόμπα! Α, είμαι ενθουσιασμένη με τη ρομπίτσα μου! Την φυλάω ως κόρη οφθαλμού από τον Νοέμβριο που μου την έκανε δώρο στα γενέθλιά μου η μαμά του Νίκου! Είναι από τα Oysho (εικόνα παρακάτω), είναι υπέροχη γκρι με κορώνες και super μαλακή. Έχω άλλη μία οπότε σκέφτηκα αυτή να την κρατήσω για το νοσοκομείο!
Ε, με το νυχτικό θα τριγυρνάς στο χώρο του μαιευτηρίου; Θέλεις μία ρόμπα οπωσδήποτε!

3. Παντόφλες! Προφανώς και θα χρειαστείς ένα ζευγάρι παντόφλες (ανάλογα την εποχή φυσικά).

4. Εσώρουχα! Πας στο νοσοκομείο/μαιευτήριο για να γεννήσεις! Φρόντισε να προμηθευτείς εκείνα τα μεγάλα εσώρουχα που τα έχουμε βασικά για τις δύσκολες ημέρες του μήνα καθώς θα φοράς και σερβιέτα λοχείας. Άφησε τα sexy μικρά εσώρουχα για μετά που θα επιστρέψεις σπίτι σου!

5. Σουτιέν θηλασμού! Μέχρι και τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης μου στην Ανθούλα κι εγώ έλεγα σιγά μην τρέχω να αγοράσω σουτιέν θηλασμού. Μόλις μπήκα στον 9ο και αφού πια δεν μου έκανε κανένα σουτιέν μου φρόντισα και αγόρασα 2 ειδικά σουτιέν για τον θηλασμό και πίστεψέ με ήταν η καλύτερη κίνηση που έκανα!
Είναι τρομερά εύχρηστα για τον θηλασμό, είναι βαμβακερά και μαλακά, βολεύουν και δεν πιέζουν καθόλου το στήθος καθώς είναι χωρίς μπανέλες, είναι τέλεια με λίγα λόγια! Σκέψου ότι σε αυτή την εγκυμοσύνη τα φοράω ήδη πριν ακόμα γεννήσω γιατί απλά με βολεύουν πολύ!

Και δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό χρήματα. Τα δικά μου τα είχα πάρει από το Yamamay (εικόνα παρακάτω) και ήταν ιδιαίτερα οικονομικά!

6. Πετσέτες προσώπου, μπάνιου και χεριών. Ειδικά αν πρόκειται να γεννήσεις σε νοσοκομείο πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις δικές σου πετσέτες από το σπίτι (τουλάχιστον 2 σετ και σε σκούρα χρώματα καλύτερα…) . Σε ιδιωτικό μαιευτήριο κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσουν οπότε δεν χρειάζεται να φέρεις δικές σου (τόσα χρήματα θα δώσεις εξάλλου).

7. Προσωπικά είδη υγιεινής! Σου κάνω μία mini λίστα με τα είδη αυτά λοιπόν:
– σερβιέτες λοχείας
– επιθέματα στήθους (αυτά τα άσπρα που θα βάζεις μέσα από το σουτιέν γιατί πιθανότατα να έχεις διαρροές από το γάλα και δε θέλεις να λερώνεσαι συνέχεια. Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές συσκευασίες με επιθέματα ακόμα και στο Jumbo! Όλα την ίδια δουλειά κάνουν)
– οδοντόκρεμα
– οδοντόβουρτσα
– χτένα
– σαμπουάν/αφρόλουτρο (πάρε μικρές συσκευασίες ταξιδιού ή δείγματα μαζί σου)
– λαστιχάκια/τσιμπιδάκια για τα μαλλιά
– προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή (εμένα προσωπικά μου είχε προτείνει η γυναικολόγος μου να πάρω και πήρα. Κάποιοι άλλοι γιατροί μπορεί να σου πουν δεν χρειάζεται. Αυτό είναι δικό σου θέμα αλλά για μένα καλό είναι να έχεις διότι, ειδικά αν γεννήσεις φυσιολογικά, θα κάνεις πολλές τοπικές πλύσεις καθημερινά)
– ενυδατική κρέμα και κάποιο προϊόν καθαρισμού προσώπου (οκ θα γεννήσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσεις τον εαυτό σου εντελώς…πίστεψέ με, θα τον παρατήσεις αρκετά τον πρώτο καιρό, μη φτάσεις στο σημείο να μην βάζεις καν την ενυδατική σου)
– φορτιστή για το κινητό σου (δεν θέλεις να μείνεις χωρίς μπαταρία! Πως θα βγάζεις τις υπέροχες selfie με το μωράκι σου και πως θα επικοινωνείς με τον έξω κόσμο;)
– ένα ημερολόγιο/τετράδιο (θα θέλεις να κρατήσεις σημειώσεις, ειδικά αν είναι το πρώτο σου παιδάκι, από μαίες και γιατρούς. Θα χρειαστείς σίγουρα χαρτί. Στην τελική μπορεί να θέλεις να μεταφέρεις κάπου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου!)
– αντισηπτικό υγρό/μαντιλάκια (θα θέλεις να καθαρίζεις συνέχεια τα χέρια σου και κυρίως οι επισκέπτες που θα έρχονται να σε δουν)
– σακούλες για άπλυτα (2 σακούλες. Μία για τα δικά σου ρούχα/εσώρουχα και μία για του μωρού σου. Δε θέλεις να βάλεις τα άπλυτα έτσι απλά στη βαλίτσα σου)
– καθρεφτάκι/προϊόντα μακιγιάζ (όχι δεν εννοώ να κάνεις κοψίματα στο πρόσωπο ή super γραμμή eyeliner μέσα στο μαιευτήριο αλλά ένα καθρεφτάκι και ένα ενυδατικό προϊόν για τα χείλη σου καλό θα είναι να τα έχεις μαζί σου…)

8. Προσωπικά έγγραφα. Θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου την ταυτότητά σου και το βιβλιάριο υγείας σου και στη συνέχεια για να μπορέσει να γίνει η δήλωση γέννησης του βρέφους θα χρειαστείς Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και από τους δύο γονείς πρέπει να έχεις ταυτότητες, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Βιβλιάριο υγείας.

9. Φάρμακα και παυσίπονα! Αν παίρνεις κάποια φάρμακα όπως σίδηρο ή κάτι άλλο καλό θα είναι να τα έχεις μαζί σου. Επίσης αν γεννήσεις φυσιολογικά καλό θα είναι να έχει και κάποια παυσίπονα όπως υπόθετα voltaren ας πούμε μαζί σου γιατί ίσως έχεις κάποιους πόνους τις πρώτες ημέρες.

10. Κρέμα για τις θηλές. Στην Ανθούλα είχα πάρει μαζί μου αλλά δεν τη χρειάστηκα. Γενικά δεν τη χρειάστηκα καθόλου σε όλη την περίοδο του θηλασμού. Επειδή όμως δεν ξέρεις πως μπορεί να σου πάει το θέμα του θηλασμού και ίσως δημιουργηθούν πληγές και ερεθισμοί, ειδικά τον πρώτο καιρό, καλό θα είναι να την έχεις μαζί σου.

11. Ρούχα εξόδου. Κάτι θα πρέπει να βάλεις φεύγοντας από το νοσοκομείο, δεν μπορείς να φύγεις με το νυχτικό. Φρόντισε λοιπόν να έχεις μία αλλαξιά μαζί σου για την ημέρα που θα πας σπίτι σου επιτέλους!

Συμβουλή 1: όπως είπαμε στο προηγούμενο post για το μωράκι σου, έτσι καλό θα είναι να κρατάς μία τσαντούλα ξεχωριστά και για εσένα, για μετά τη γέννα ακριβώς. Μέσα μπορείς να έχεις ένα νυχτικό, εσώρουχο, σερβιέτα λοχείας, σουτιέν θηλασμού, πετσέτα και παντόφλες ίσως.

Ίσως σου φαίνονται πολλά και πάλι αλλά πίστεψέ με τα χρειάζεσαι, ειδικά αν είναι να γεννήσεις σε νοσοκομείο, που όπως είπαμε ήδη δεν σου προσφέρουν και πολλά πολλά!

Μήπως έχεις να συμπληρώσεις κι εσύ κάτι στη λίστα αυτή που το ξέχασα εγώ γιατί μπορεί να μη το χρειάστηκα ή μπορεί απλά να είναι το μυαλό μου ζαλισμένο;
Περιμένω τα σχόλιά σου όπως κάθε φορά και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο newsletter παρακάτω για να μην χάνεις τίποτα!


Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.