Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις συχνά βιβλιοκριτικές από εμένα. Ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως έχω την ικανότητα να κρίνω γενικά έναν συγγραφέα και το έργο του, παρόλο που έχω διαβάσει δεκάδες βιβλία στην παιδική αλλά και ενήλικη ζωή μου!
Αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να σου πω την προσωπική μου άποψη και να σου παρουσιάσω κάποια βιβλία όπως τα βλέπω, τα διαβάζω και τα απολαμβάνω (ή και όχι) εγώ!

 

Ήδη, από το καλοκαίρι που μας πέρασε, αρχίσαμε δειλά δειλά να μαθαίνουμε κάποια πραγματάκια στην Ανθούλα στα αγγλικά. Προφανώς όχι να γράφει και να διαβάζει γιατί αυτό δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμα στα ελληνικά, δεν θα βάλω το παιδί στα βαθιά από τώρα χωρίς λόγο! Μετά από οικογενειακή σύσκεψη με 2 καθηγήτριες αγγλικών (έχουμε την τύχη να διδάσκουν και η αδερφή μου αλλά και η αδερφή του Νίκου αγγλικά) καταλήξαμε ότι καλό θα είναι να μπει σιγά σιγά στην γλώσσα με τραγουδάκια, με λεξούλες εύκολες, με τα χρώματα….έτσι, με απλά πραγματάκια, σαν να κάνει pre – junior.

 

Κατά την προσπάθειά μας αυτή λοιπόν, ήρθε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων να προστεθεί στην παιδική μας βιβλιοθήκη και το υπέροχο βιβλίο των Usborne Books “Llamas in Pyjamas”.
Πρόκειται για μία αξιαγάπητη ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση. Το απλό κείμενο του με  αρκετές “φωνούλες” και επαναλήψεις βοηθά το παιδί να αναπτύξει γλωσσικές και πρόωρης ανάγνωσης δεξιότητες, ενώ στο πίσω μέρος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες καθοδήγησης και για τους γονείς. 

 

Επίσης, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει στο οπισθόφυλλο ένα QR code μέσω του οποίου μπορείτε να ακούσετε την ανάγνωση του βιβλίου και μάλιστα με προφορά Αγγλική είτε Αμερικάνικη! Δεν είναι υπέροχο το πόσο προσεγμένο και ολοκληρωμένο βιβλίο είναι;

 

Πέρα όμως από το εκπαιδευτικό του ενδιαφέρον, στο βιβλίο διαδραματίζεται και μία όμορφη διασκεδαστική ιστορία.
Ο Frankie κάνει πιτζάμα πάρτι στο σπίτι του και οι φίλοι του Sam, Ali και Charlie είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό! Ετοιμάζονται, βάζουν τις πιτζάμες του με βούλες, ρίγες και κηλίδες, παίρνουν τα σακίδια τους και ξεκινάνε για το πάρτι! Πολλά όμως μπορούν να συμβούν σε ένα πιτζάμα πάρτι που διοργανώνουν τα λάμα…

 

* Εκδόσεις: Usborne Books  
* Εκπρόσωπος στην Ελλάδα: Linda Lauberga, Independent Usborne Organiser  – ByTheBell Books
* Σελίδες: 24
* Κατηγορία: Phonics readers
* Ηλικία: 3+

 

Στην Usborn Books μπορείς να βρεις αμέτρητα βιβλία σε πάρα πολλές κατηγορίες. Βιβλία με δραστηριότητες, βιβλία με ιστορίες για μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικίες, εγκυκλοπαιδικά και γενικών γνώσεων, μαγειρικής και κηπουρικής,… μπορώ να συνεχίσω για πολύ ώρα να σου γράφω τις κατηγορίες των βιβλίων αλλά ειλικρινά σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά μόνη σου ΕΔΩ και να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στο δικό σου παιδάκι με βάση τα ενδιαφέροντα αλλά και την ηλικία του!
Στην Ελλάδα βρίσκεις τα υπέροχα βιβλία της Usborne Books από την αξιαγάπητη Linda Lauberga η οποία είναι ανεξάρτητη αντιπρόσωπος της Usborne και φυσικά αν το επιθυμείς μπορείς κι εσύ να μπεις στην ομάδα της (πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ).
Η Λίντα στέλνει όποιο βιβλίο κι αν επιλέξετε, σε όλη την Ελλάδα, με χρέωση ΕΛΤΑ. Εγώ ήδη χαζεύω τον κατάλογο με όλα τα βιβλία των εκδόσεων και προσπαθώ να επιλέξω τα επόμενα…είναι τόσες πολλές οι καλές επιλογές που έχει ο κατάλογος που τα θέλω όλα! 

 

Εσείς σε ποια ηλικία ξεκινήσατε (ή έχετε σκοπό να ξεκινήσετε) να φέρνετε τα παιδάκια σας σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα;

 

Llamas in Pyjamas - Usborne books

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.