Καλό μήνα αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια! Ο μήνας μας ξεκίνησε δυναμικά και πάλι!
Δεν ξέρω γιατί αλλά, από παιδί ακόμα, κάθε Σεπτέμβριο νιώθω πως κάνω reset και ξεκινάει κάτι καινούργιο. Ίσως φταίει το σχολείο που ξεκινούσε…και τώρα που είπα σχολείο, αααααχ, σε μερικές ημέρες ξεκινάει και η Ανθούλα το προνήπιο οπότε…είναι μία νέα αρχή!

Κάθε Σεπτέμβριο βάζω στόχους, νιώθω πως επιτέλους μπορούμε να μπούμε σε ένα ρυθμό (μετά το χαλαρό καλοκαίρι…που τα τελευταία χρόνια μόνο χαλαρά δεν είναι τα καλοκαίρια μας) και φτιάχνω τις λίστες μου. Φέτος το πήρα ακόμα πιο ζεστά ξεκινώντας και το νέο μου Bullet journal (θα μιλήσουμε αύριο γι αυτό). Έχω ήδη φτιάξει τη λίστα με τα to-do του Σεπτέμβρη στο bullet journal μου αλλά ήρθε η στιγμή να τα μοιραστώ και μαζί σου!

Αρχικά ας δούμε στα γρήγορα πως πήγε ο Αύγουστος από άποψη στόχων…

 1. Θα επιμείνω λίγο στο θέμα “μπάνιο στη θάλασσα” αλλά χωρίς να βάλω στόχο συγκεκριμένο αυτή τη φορά! Αρκεί να κάνω περισσότερα από δύο που έκανα τον Ιούλιο! – Έκανα 2 μπάνια! Ένα στη θάλασσα και 1 στο Watercity που πήγαμε με την Ανθούλα. Το δεύτερο βέβαια, στο Watercity, μετράει ίσως για 7 μπάνια γιατί ήμουνα 5 ώρες περίπου κάτω από τον ήλιο, μέσα σε παιδική πισίνα να κυνηγάω μαζί με τον Νίκο την Ανθούλα η οποία έπαιζε στις παιδικές τσουλήθρες και φυσικά κάηκα!! Δεν πειράζει, πέρασε super η μικρή οπότε χαλάλι της!
 2. Να μπορέσω να ολοκληρώσω τα challenges που συμμετέχω στο Instagram…έχουν μαζευτεί 2-3! – Ναι….όχι δεν κατάφερα να τα ολοκληρώσω όλα! Πέρασα και μια βδομάδα μικρής αποχής από social media οπότε δεν τα κατάφερα! Πάμε για τα επόμενα του Σεπτέμβρη και ελπίζω να τα πάω καλύτερα!
 3. Να τελειώσω με το ξεκαθάρισμα στο σπίτι. – Αυτό το κατάφερα (θα έρθουν και αναλυτικά άρθρα μέσα στο επόμενο διάστημα). Ίσως όχι τόσο καλά όσο θα ήθελα αλλά και πάλι…έφυγε πολύ πράγμα από το σπίτι!
 4. Να ξεκινήσω την προετοιμασία για τα γενέθλια της Ανθούλας μου! Είναι αρχές Σεπτέμβρη και το θέμα μας θα είναι Frozen! – Εδώ τώρα δεν ξέρω ακριβώς αν τα κατάφερα ή όχι απόλυτα! Αν και από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει τα πρώτα ψώνια για το πάρτι…θα πω πως τα κατάφερα!!
 5. Να μπορέσω να βγάλω πάλι πρόγραμμα φαγητού για τον μήνα. Λίγο η εγκυμοσύνη, λίγο η γέννα και μετά η καθημερινότητα με τον μικρό στο φαγητό έχουμε μείνει πίσω από άποψη προγραμματισμού! Θέλω όμως να στρώσει και πάλι αυτό το θέμα! – Ναι, έβγαλα πρόγραμμα φαγητού! Όχι, δεν το τήρησα! Λίγο ο Νίκος που πήγε Θεσσαλονίκη κάποιες μέρες, λίγο η άδειά του που ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα στο σπίτι…από φαγητό δεν πήγαμε και πολύ καλά…παρ’όλα αυτά εγώ πρόγραμμα έβγαλα!
 6. Να τηρήσω τους 5 παραπάνω στόχους!! – Έχασα το νούμερο 2… κλαψ κλαψ…και ήμουνα τόσο κοντά!!

 

οι στόχοι του Σεπτέμβρη

 

Και τώρα ας δούμε τι θέλω φέτος τον Σεπτέμβριο να καταφέρω! Η καταγραφή στόχων του μήνα ήταν και ένα από τα πρώτα posts που έκανα πριν ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε αυτό το blog το ταξίδι του στο διαδίκτυο!

 1. Να μπω επιτέλους σε ένα πρόγραμμα! Ήδη έχω ξεκινήσει μία μικρή διαδικασία/ρουτίνα.
 2. Να μπορέσω να διαβάσω ένα νέο λογοτεχνικό βιβλίο…κάθε Σεπτέμβρη η ίδια σκέψη και τελικά η μέρα δε μου φτάνει για τα βασικά, που χρόνος για βιβλίο!
 3. Να κάνω έναν έλεγχο στην ντουλάπα μου και να δω αν χρειάζομαι κάτι νέο για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας που ξεκινάει!
 4. Να φτιάξω τα κέικ που θέλω (πάλι στο φαγητό το μυαλό μου).
 5. Να ξεκινήσω να ασκούμαι λιιιιιιγο έστω! Όχι κάτι τραγικό! Ίσα ίσα να κάνω κάτι…βλέπεις φεύγουν και τα κιλά της εγκυμοσύνης σιγά σιγά και λίγο γυμναστική χρειάζεται!
 6. Να κάνω αυτή τη βόλτα που τόσο θέλω, μόνη μου, απόγευμα, με συννεφιασμένο καιρό (ελπίζω να βοηθήσει και ο καιρός σε αυτό!!).
 7. Να φτιάξω μερικές νέες συνταγές (φαγητό, snack, γλυκό….δεν έχει σημασία).
 8. Να καταφέρουμε να κάνουμε το πάρτι της Ανθούλας όπως το έχουμε σκεφτεί και το θέλουμε!
 9. Να κάνω όλα τα παραπάνω….βασικός στόχος!

Ποιο πολλοί στόχοι για τον Σεπτέμβριο αλλά μεταξύ μας, όσο προχωράει το φθινόπωρο και μειώνεται η ζέστη και αλλάζει λίγο η διάθεσή μου (προς το καλό…δεν αντέχω την ζέστη λέμε), όλη αυτή η αλλαγή με βοηθάει στην επίτευξη στόχων και στην εφαρμογή ενός προγράμματος!
Μέχρι εκεί όμως! Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω και πάλι!

Εσύ τι στόχους έχεις βάλει για τον Σεπτέμβριο! Θέλεις να κάνεις κάτι στο σπίτι; Να αλλάξεις κάτι στην καθημερινότητά σου; Περιμένω τα σχόλιά σου είτε εδώ είτε στο Instagram και το Facebook!

 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.