Το 2020 έχει ξεκινήσει δυναμικά για όλους μας πιστεύω. Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέες ελπίδες! Εύχομαι λοιπόν αυτή η χρονιά να φέρει στον κάθε ένα από εμάς ότι πραγματικά επιθυμεί, όχι όμως επιφανειακά και γενικά!
Ό,τι επιθυμεί η ψυχή του, μέσα, βαθιά!

 

Έχεις σίγουρα καιρό να διαβάσεις ένα νέο άρθρο από εμένα! Για την ακρίβεια λίγους (έως και πολλούς μη σου πω) μήνες! Έκανα ένα διάλειμμα. Πήρα τον χρόνο μου!
Η αλήθεια είναι πως οι τελευταίοι μήνες ήταν κάπως έντονοι αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστοι για εμένα! Δεν θα γκρινιάξω για την κούραση με το σπίτι και τα μικρά! Αυτό δεν αλλάζει και ειλικρινά δεν θέλω να γκρινιάξω για τίποτα. Σαν άνθρωπος γκρινιάζω ελάχιστα (έως και ποτέ θα έλεγα)! Δεν με ευχαριστεί και δεν κερδίζει κανείς τίποτα από αυτό. Μπορεί να κάνω τα παράπονα μου κάποιες φορές που ίσως ενοχληθώ ή νιώσω αδικημένη για κάτι αλλά γκρίνια…από εμένα είναι όχι!
Αλήθεια, εσύ γκρινιάζεις συχνά;

 

Στο διάλειμμά μου όμως πάλι!
Καμιά φορά βάζουμε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και τότε απλά δεν κάνουμε τίποτα σωστά. Καμιά φορά νιώθουμε μία παραπάνω κούραση και τότε πρέπει να κάνουμε ένα καλό στον εαυτό μας και να πάρουμε τον χρόνο μας!
Εγώ αυτό που ήθελα κυρίως να κάνω ήταν να δώσω μεγαλύτερη ώθηση και βάρος στο handmade παιδί μου, στο  Mint Stitch Handmade και το κατάστημά μου στο Etsy και δυστυχώς ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος. Έπρεπε λοιπόν να επιλέξω να αφήσω κάτι πίσω για λίγο. Δεν θα πω ψέμματα, μου έλειψε το blogging και η επικοινωνία που έχουμε μέσα από εδώ αλλά τα λέγαμε συχνά στο Instagram οπότε κάπως μπορούσα να καλύψω μέσα μου το κενό! 
(αν περάσεις μία βόλτα από το διαδυκτυακό μου μαγαζάκι στο etsy, περιμένω εντυπώσεις…τώρα με τη νέα χρονιά έρχονται και νέα, eco friendly, πραγματάκια!!)

 

Self care is giving the world the best of you instead of what’s left of you!

 

Αν με ρωτάς τώρα γιατί να πάρεις τον χρόνο σου, η απάντηση είναι απλούτστατη, “γιατί τον χρειάζεσαι”!
Μπορεί να τον χρειάζεσαι γιατί :

 • έχεις αναλάβει πάρα πολλά και χρειάζεσαι ένα διάλειμμα
 • νιώθεις μεγάλη πίεση και θέλεις να ηρεμήσεις
 • κατάλαβες ότι πρέπει να φροντίσεις λίγο και τον εαυτό σου
 • θέλεις να εστιάσεις σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής σου
 • θέλεις να απομακρυνθείς από δυσλειτουργικές σχέσεις που μπορεί να έχεις
 • έτσι απλά θέλεις να πάρεις τον χρόνο σου, για σένα και μόνο!

 

Πως θα το κάνεις αυτό όμως;

Πως θα καταφέρεις να πάρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι; Αυτό πολλές φορές δεν είναι εύκολο και δεν σημαίνει και για όλους τους ανθρώπους το ίδιο!

Ο χρόνος που χρειάζεσαι εσύ μπορεί να είναι 3 μήνες μόνη σε ένα ξεχασμένο από τον χάρτη μέρος αλλά για κάποιον άλλο να είναι ένας 2ωρος μοναχικός καφές! Και οι δύο όμως χρειαζόσαστε τον χρόνο σας.

 • Φύγε! Μείνε μόνη για λίγο.
 • Βάλε όρια στον εαυτό σου αλλά και στους γύρω σου και σταμάτα να τα κάνεις όλα μαζί.
 • Επέλεξε τι έχει προτεραιότητα για εσένα.
 • Απομακρύνσου από καταστάσεις και ανθρώπους που σε χαλάνε και σε φθείρουν.

 

Η ζωή είναι ένα μοναδικό δώρο που μας έχει δοθεί. Δεν αξίζει να την χαλάμε και να δίνουμε μεγάλο βάρος στα μικρά, ασήμαντα ίσως κάποιες φορές, εμπόδια (τα βασικά σημαντικά εμπόδια είναι τα προβλήματα υγείας. Να το θυμάσαι αυτό κάθε φορά που θα χαλάσει η διάθεσή σου γιατί σου είπε μια χοντράδα κάποιος συνάδελφος ή γιατί δεν βρήκες στα καταστήματα αυτό που ήθελες ή γιατί πρόλαβε άλλος τη θέση parking που είχες σταμπάρει εσύ).

 

Έτσι λοιπόν κι εγώ έκανα το διάλειμμά μου, πήρα τον χρόνο μου, έδωσα βάση σε τομείς της ζωής μου που έπρεπε να είχα δώσει από καιρό και τώρα είμαι εδώ, πιο δυνατή, με άλλη, καλύτερη διάθεση και πάρα μα πάρα πολλή όρεξη!
Μέσα μας, πάντα μας κάνει καλό ένα διάλειμμα!

 

Εσύ παίρνεις τον χρόνο σου όταν νιώθεις ότι τον χρειάζεσαι;
Σε αφήνουν οι δουλειές και οι υποχρεώσεις να ασχοληθείς με όσα πραγματικά αγαπάς;

 

Πάρε τον χρόνο σου τώρα. Χρειάζεσαι χρόνο για εσένα και τον εαυτό σου!

 


 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.