Plan with me, September 2018.

 

Ο πρώτος μήνα του Bullet journal μου προχωράει και έχω ήδη ξεκινήσει να κρατάω τις σημειώσεις μου!!
Ακόμα προσπαθώ να δω τι με βολεύει και πως θέλω να το φτιάχνω γενικά γι’ αυτό και τον πρώτο μήνα τον έφτιαξα όλο μαζί και όχι ανά βδομάδα όπως έχω σκοπό να το κάνω.
Σήμερα, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, θα δούμε μαζί πως το έφτιαξα! Ελπίζω να σου αρέσει και να πάρεις κι εσύ ιδέες αν θέλεις να ξεκινήσεις το δικό σου BuJo!

Πριν ξεκινήσουμε να σου πω ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ τετράδιο για το bujo μου αλλά ένα ντοσιέ! Έχω δοκιμάσει πολλά τετράδια αλλά δε με βόλεψαν ποτέ! Δε μου έφτανε ο χώρος και πολλές φορές δεν έφταναν ούτε για όλο το έτος…και εγώ θέλω να τα έχω όλα μαζεμένα.
Έχω εκτυπώσει λοιπόν κόλλες με τελίτσες πάνω (είναι η καλύτερη μορφή σελίδας για τέτοια πράγματα όπως αυτά τα ημερολόγια), συμπληρώνω ότι θέλω και στη συνέχεια τις περνάω στο ντοσιέ μου. Άσε που δεν είναι υποχρεωτικό να τα κάνω όλα με μία σειρά! Κάνω τώρα τον μήνα Σεπτέμβριο και στην πορεία, όποτε βρίσκω κάποιο νέο πίνακα που θέλω να έχω για όλο τον χρόνο τον φτιάχνω σε νέα σελίδα και απλά την βάζω πιο μπροστά από τον μήνα μου, στο ντοσιέ μου! Τόσο απλά!!!

Ας δούμε τώρα πως σχεδίασα το bujo μου για αυτό τον μήνα – Σεπτέμβριο 2018!

Αρχικά έχουμε την πρώτη σελίδα όπου έχω γράψει τον μήνα, έχω βάλει ένα μικρό ημερολόγιο για να το βλέπω στα γρήγορα! Το θέμα του μήνα είναι το φθινόπωρο και σαν βασικό doodle έχω διαλέξει τα φύλλα. Τα χρώματα που κυριαρχούν στον μήνα μου είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί και το καφέ (το μαύρο είναι βασικό σε όλο το bujo).

 

plan with me september - bullet journal

 

Στη συνέχεια έχω όλο τον μήνα σε μία σελίδα με αρκετό χώρο σε κάθε ημέρα ώστε να γράψω κάποιες γρήγορες σημειώσεις και διάφορα γενέθλια/επετείους που έχουμε στον μήνα!

Το βασικό event του μήνα είναι τα γενέθλια της Ανθούλας και φυσικά ήθελα μία σελίδα μόνο για την οργάνωσή του και τις λίστες που θέλω να κρατήσω!

 

plan with me september - bullet journal

 

Φυσικά κρατάω ένα tracket με τις συνήθειές μου (habit tracker) ώστε να ξέρω τι έκανα κάθε μέρα του μήνα!
Σε αυτό τον πίνακα έχω προσθέσει από προσωπικές συνήθειες (όπως άσκηση/καφέ/απολέπιση), δουλειές του σπιτιού αλλά και ένα μικρό tracker των social media ενεργειών μου! Μου αρέσει πάρα πολύ να τα κρατάω όλα σε ένα πίνακα…ανυπομονώ να δω πως τα πήγα στο τέλος του μήνα!!

Μετά ξεκινάνε τα εβδομαδιαία πλάνα! Επειδή δεν ξέρω ακόμα τι θα με βολέψει, έχω κάνει 5 διαφορετικά πλάνα ώστε να δω τι δουλεύει για εμένα, πόσο χώρο χρειάζομαι, τι στοιχεία θέλω να κρατήσω…είναι ένας δοκιμαστικός μήνας για μένα!

 

plan with me september - bullet journal

 

Μετά τα εβδομαδιαία πλάνα έχω κάποιες σελίδες αφιερωμένες σε διάφορα στοιχεία της καθημερινότητάς μου!
Θέλω να έχω ένα αρχείο των post που ανεβάζω κάθε μήνα καθώς και των αναρτήσεων μου στα social media. Μαζί κρατάω και κάποια βασικά στατιστικά που με ενδιαφέρουν (κυρίως για το Blog και το Instagram).
Έχω ξεχωριστές σελίδες για τα challenges που ακολουθώ (τον Σεπτέμβρη κάνω μόνο το #oodlesofdoodleschallengesept) και τέλος έχω μία σελίδα με τα Έσοδα/Έξοδα του μήνα και κάποιες παραγγελίες που έχω για το Mint Stitch!

 

plan with me september - bullet journal

plan with me september - bullet journal

 

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει να μου λείπει κάτι και νομίζω πως με όσα κρατάω, στο τέλος του μήνα θα έχω μία πλήρη εικόνα του τι έκανα, τι δεν έκανα, τι πρέπει να διορθώσω και τι να ενισχύσω!
Αυτό είναι το υπέροχο με το BuJo, έχεις την πλήρη ελευθερία να γράψεις ότι θέλεις και όπως εσύ το θέλεις!!

Θα προσπαθήσω να σας δείχνω κάθε μήνα πως προγραμματίζω την καθημερινότητά μου μέσα από το bujo μου. Ιδανικά, θα ανεβαίνει ένα Plan with me post κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα με πληροφορίες για τον σχεδιασμό του επόμενου μήνα!

Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κι εσείς το δικό σας bullet journal, περιμένω τα μηνύματά σας, ακόμα και φωτογραφίες με το bujo σας αν θέλετε!

 Αφηστε μια απαντηση...