Πριν λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μου, από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο cleverbooks.gr το διάσημο βιβλίο των Φέιμπερ Αντέλ και Μάζλις Ιλέιν “Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν & πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν” από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ειλικρινά δεν έχασα στιγμή και ξεκίνησα να το διαβάζω!


Απο το οπισθοφυλλο:

 

Το βιβλίο αυτό έχει βοηθήσει (κυριολεκτικά) εκατομμύρια γονείς να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία με τα παιδιά τους ? και μαζί, λιγότερο σκληροί με τον εαυτό τους. Η προσέγγιση των βραβευμένων συγγραφέων Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βασίζεται από τη μια στον ρεαλισμό και από την άλλη στον αμοιβαίο σεβασμό, εξασφαλίζοντας μια ποιοτικότερη και λιγότερο αγχωτική επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού. Οι μέθοδοι επικοινωνίας επεξηγούνται μέσα από διαλόγους που απεικονίζονται με κόμικς. Έτσι ο αναγνώστης διδάσκεται νέες επικοινωνιακές δεξιότητες και παράλληλα τις βλέπει να εφαρμόζονται στην πράξη. Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου μπορείτε κι εσείς να ανακαλύψετε νέους αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, όπως:
– Να αντιμετωπίζετε με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού σας όπως αναστάτωση, απογοήτευση, θυμό κτλ.
– Να εκφράζετε τον θυμό σας χωρίς να στενοχωρείτε κανέναν
– Να κερδίζετε τη συνεργασία του παιδιού σας
– Να θέτετε σαφή όρια χωρίς να χάνετε την καλή σας διάθεση
– Να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις αντί για την τιμωρία
– Να επιλύετε με ειρηνικό τρόπο τυχόν περιστατικά οικογενειακών συγκρούσεωνΜπορώ να πω ότι έχω διαβάσει αρκετά βιβλία για γονείς από τη στιγμή που έμεινα έγκυος για πρώτη φορά και το συγκεκριμένο βιβλίο (αν και θέλω λίγο ακόμα για να το ολοκληρώσω) είναι από αυτά που σου προτείνω οπωσδήποτε να διαβάσεις! 


Μέσα από κατάλληλες συμβουλές και αμέτρητα παραδείγματα οι συγγραφείς του βιβλίου σου εξηγούν πως θα μπορέσεις να χειριστείς καλύτερα την κάθε κατάσταση που μπορεί να βιώνεις στο σπίτι με τα παιδιά.
Σίγουρα δεν γίνεται να ταιριάζουν όλα τα παραδείγματα του βιβλίου ακριβώς στην καθημερινότητα του κάθε ένα από εμάς αλλά θα μπορέσεις να δεις αντίστοιχες δικές σου στιγμές και να προσαρμόσεις τις συμβουλές ώστε να τις κάνεις να ταιριάξουν.

 

 

Αν θέλεις κι εσύ να ξεκινήσει το αναγνωστικό σου ταξίδι στα βιβλία για γονείς, σου συνιστώ να ξεκινήσεις με το συγκεκριμένο χωρίς δεύτερη σκέψη!

 

 

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.