Αλήθεια εσύ το απολαμβάνεις να καθαρίζεις το μπάνιο σου; Εγώ προσωπικά όχι ιδιαίτερα αλλά έχω βρει μία ρουτίνα την οποία όποτε ακολουθώ τελειώνω αρκετά γρήγορα με το καθάρισμά του, και δεν μπορώ να πω, γίνεται και καλή δουλειά!
Βέβαια δεν μιλάμε για την γενική του μπάνιου σου! Μιλάμε για την ημέρα αυτή που βαριέσαι τη ζωή σου και δε θέλεις να κάνεις τίποτα αλλά σε παίρνει ξαφνικά η φίλη, η ξαδέρφη, η θεία, η μάνα,…η πεθερά σου βρε αδερφέ, για να σε ενημερώσει ότι θα έρθει σε καμιά ώρα να σε επισκεφθεί!

Τρέχεις πανικόβλητη να καθαρίσεις το μπάνιο και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις;
Σου έχω quick clean routine για το μπάνιο που δε θα σου πάρει πάνω από 10-15 λεπτάκια!! Πάμε να την δούμε λοιπόν…

Εγώ μαζεύω σε ένα καλαθάκι όλα όσα θα χρειαστώ για το γρήγορο καθάρισμά μου!
Θέλω λοιπόν:

 

(Photo from Pinterest.com)

 

Ξεκινώντας ρίχνω λίγη σόδα στα τοιχώματα της λεκάνης και στη συνέχεια ψεκάζω με λίγο ξύδι. Μόλις σταματήσει να αφρίζει το μείγμα τρίβω με το βουρτσάκι τα τοιχώματα και στη συνέχεια αφήνω έτσι τη λεκάνη για 10-15 λεπτά (ίσα ίσα μέχρι να κάνω το υπόλοιπο μπάνιο).

Στη συνέχεια παίρνω ένα από τα πανάκια μου (τα οποία έχουν ήδη σαπούνι πάνω τους) και περνάω τα τοιχώματα και την επιφάνεια της μπανιέρας/ντουζιέρας χωρίς να ξεχάσω την μπαταρία της. Αν μείνει λίγο σαπούνι από το πανάκι σας σε κάποια επιφάνεια ξεπλένω με λίγο νερό. Στην μπαταρία της μπανιέρας/ντουζιέρας δεν ρίχνω νερό καθώς δε θέλω να γεμίσει πάλι με άλατα αλλά την σκουπίζω με το καθαρό πανάκι μου.

Μετά καθαρίζω τον καθρέφτη μου με ένα στεγνό πανάκι μου ή κάποιο απόκομμα εφημερίδας (δεν αγοράζουμε συχνά εφημερίδες αλλά αν βρεθεί καμία μέσα στο σπίτι μας την χρησιμοποιώ για τα τζάμια και τους καθρέφτες καθώς και για βάση κάτω από λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο. Είναι μία καλή εναλλακτική χρήση της αντί απλά να πεταχτεί επειδή απλά διαβάστηκε). Η αλήθεια είναι ότι το πανάκι θέλει περισσότερη προσπάθεια καθώς μπορεί αρχικά να σου αφήσει καμία θαμπάδα στον καθρέφτη και να πρέπει να ξαναπεράσεις αρκετές φορές το ίδιο σημείο οπότε η εφημερίδα είναι μια καλή εναλλακτική αφού πρόκειται για μία #quickcleanroutine . Το θέμα είναι να μη σπαταλήσουμε άδικα χαρτί υγείας ή κουζίνας! Και ναι! Και με στεγνό πανάκι μπορείς να καθαρίσεις ένα καθρέφτη απλά θέλει περισσότερο τρίψιμο…το άζαξ είναι η εύκολη λύση πάντα!

Στη συνέχεια, με τα πανάκια μας κάνουμε ένα πέρασμα και γρήγορο καθάρισμα στον πάγκο του μπάνιου μας όπως και τον νιπτήρα μας! Και πάλι την μπαταρία του νιπτήρα την σκουπίζουμε με στεγνό πανάκι προκειμένου να γυαλίσει και να μη μείνουν αντιαισθητικά άλατα επάνω.

Τέλος, με ένα διαφορετικό πανάκι καθαρίζουμε προσεχτικά το κάθισμα και το καπάκι της λεκάνης μας, χωρίς να ξεχνάμε και τη βάση της. Για μεγαλύτερη απολύμανση εγώ ρίχνω και λίγο ξύδι στο κάθισμα (ή και οινόπνευμα αρκεί να μην κάτσει κανείς αμέσως μετά). Στη συνέχεια ξεπλένουμε και το εσωτερικό της που είχαμε αφήσει με τη σόδα και το ξύδι και έτοιμο το μπάνιο μας!

Θα πρέπει και πάλι να τονίσω πως αυτή είναι μία ρουτίνα καθαριότητας η οποία γίνεται γρήγορα γρήγορα σε 10-15 λεπτά μέσα, σε φάσεις που ο χρόνος πιέζει, και δεν πρόκειται για το εβδομαδιαίο, γενικό, μεγάλο καθάρισμα των μπάνιων.  Εκεί το μπάνιο γίνεται λίμνη από τα νερά, παίρνει τουλάχιστον 40 με 50 λεπτά και σίγουρα θα πέσει πολύ τρίψιμο!

Εσύ έχεις κανένα tip να μας δώσεις αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, σχετικά με ένα γρήγορο καθάρισμα για το μπάνιο;

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.