Στο άρθρο που σου μίλησα, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια, για κάποιους τρόπου ώστε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας, ανέφερα κάπου και τη χρήση των σαμπουάν σε μπάρες (όπως και τα αφρόλουτρα σαπούνια) και η αλήθεια είναι ότι δέχτηκα αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Η πρώτη δική μου επαφή με τα στερεά σαμπουάν ήταν με το Στερεό Σαμπουάν Αναζωογόνησης & Λάμψης με πορτοκάλι και Μανταρίνι από την Fresh Line, πριν μερικά χρόνια! Δεν σου κρύβω πως στην αρχή ήμουνα ιδιαίτερα διστακτική στο να το δοκιμάσω καθώς είχα αμφιβολίες για το αν θα με βολέψει και θα με καλύψει. Ήταν όμως ακριβώς η περίπτωση που λέμε “μια δοκιμή θα σε πείσει”. Από την πρώτη κιόλας χρήση το αγάπησα!
Έκανε σχετικά μπόλικο αφρό (ίσως όχι τόσο που κάνουν τα κλασικά σαμπουάν αλλά για εμένα ήταν αρκετός), καθάριζε τα μαλλιά τέλεια και μύριζε υπέροχα!
Στη συνέχεια βέβαια είχα την τύχη να γνωρίσω και τα στερεά σαμπουάν από την Lush και τότε είπα. Εδώ είμαστε!! 

Πως χρησιμοποιούνται.

Αρχικά να σου πω πως τα στερεά σαμπουάν είναι ιδιαίτερα εύχρηστα όπως και τα κλασικά σαμπουάν. Αν θέλεις βάζεις την μπάρα κατευθείαν πάνω σε βρεγμένα μαλλιά ξεκινώντας από την ρίζα μέχρι και τις άκρες. Αν πάλι θέλεις, μπορείς να την τρίψεις στα χέρια σου με λίγο νερό και στη συνέχεια να βάλεις τον αφρό που έχεις δημιουργήσει στα μαλλιά σου. 
Εγώ προσωπικά τις χρησιμοποιώ κάνοντας μία μίξη των δύο τρόπων που μόλις σου περιέγραψα! 

Πόσο διαρκεί.

Ίσως σου φανεί παράξενο αλλά κρατάνε πολύ περισσότερο από τα κλασικά σαμπουάν. Αν τις φροντίσεις και τις προσέξεις μπορεί να σου κρατήσουν όσο θα σου κρατούσαν 2-3 συσκευασίες σαμπουάν. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από τη συχνότητα των λουσιμάτων σου αλλά ένας μέσος όρο είναι τα 2 με 3 μπουκάλια σαμπουάν.

Πως την φροντίζεις.

Οι μπάρες σαμπουάν θα πρέπει να φροντίζονται όπως ακριβώς τα σαπούνια. Μετά τη χρήση δεν την αφήνεις πάνω σε νερό αλλά σε μία θήκη για σαπούνια. Να θυμάσαι πως δεν θα πρέπει να την κλείσεις σε κουτάκι όσο είναι ακόμα βρεγμένη γιατί πρέπει να στεγνώσει φυσικά και να αερίζεται.

Παρακάτω σου έχω μερικά από τα στερεά σαμπουάν που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής και έχω λατρέψει!

 

Φυσικά στην αγορά θα βρεις στερεά σαμπουάν και από άλλες εταιρίες αλλά και handmade προϊόντα από μικρά μαγαζιά είτε online είτε στην περιοχή σου! Για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ όσο μπορώ να στηρίζω μικρές επιχειρήσεις και handcrafters και είμαι της άποψης buy local (καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι μέσω του Mint Stitch Handmade πόση αξία έχουν τα χειροποίητα προϊόντα) αλλά στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχω βρει ακόμα κάτι.

Αν γνωρίζεις εσύ και θέλεις να μου προτείνεις κάποια κοπέλα ίσως ή κάποιο μικρό κατάστημα που να φτιάχνει χειροποίητα στερεά σαμπουάν, είμαι όλη αυτιά!!

Αυτά από εμένα και σήμερα! Τα λέμε αύριο πάλι!
xoxo
Μαρίνα!!

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.