Συγγραφέας: Καστανάκης Γιάννης
Εκδόσεις : ΚΑΚΤΟΣ 
Σελίδες: 250

 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Ο Άντριου ζει σε μια κοινωνία όπου το Δίκτυο εξουσιάζει τις ζωές των ανθρώπων.
Σύντομα θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι ένα από τα 7 κλειδιά, ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που καθένας τους κατέχει μια παγκόσμια αλήθεια.
Στην αναζήτηση των υπόλοιπων κλειδιών θα συναντήσει τους φόβους του, τα εμπόδιά του αλλά και συνοδοιπόρους που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι ώστε να ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη.
Θα καταφέρει άραγε να βγει από τη φυλακή του Δικτύου; “
Τα 7 κλειδιά είναι ένα φουτουριστικό παραμύθι που βουτάει στην ανθρώπινη ψυχή και την εξερευνά.

 

Το πρώτο συγγραφικό έργο του Γιάννη Καστανάκη, Τα 7 Κλειδιά, πρέπει να ομολογήσω ότι με ενθουσίασε.
Για εμένα προσωπικά (τονίζω το προσωπικά καθώς κάθε αναγνώστης μπορεί να εκλάβει διαφορετικά ένα βιβλίο) πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης με μυθιστορηματική γραφή.
Και μάλιστα, κάθως έχω διαβάσει ένα σκασμό βιβλία αυτοβελτίωσης, θα το χαρακτήριζα ως ένα δυνατό βιβλίο αυτοβελτίωσης το οποίο, ακόμα και σε πρώτη ανάγνωση, μπορεί να σε κάνει να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα σε στιγμές και καταστάσεις του πρωταγωνιστή και των συνοδοιπόρων του.
Μέσα από την ιστορία του Άντριου και την αναζήτησή του για τα άλλα 6 κλειδιά, με σκοπό την ανακάλυψη της κάθε παγκόσμιας αλήθειας που κάθε ένα από αυτά κρύβει, μπορούμε ξεκάθαρα να διακρίνουμε όλα αυτά τα αγκάθια που υπάρχουν στη δική μας ψυχή.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί με την αυτοβελτίωση και τον διαλογισμό αφού διαβάζοντας το φουτουριστικό αυτό παραμύθι, μπορείς να διακρίνεις έννοιες και καταστάσεις όπως τα περιοριστικά πιστεύω, οι λανθασμένες πεποιθήσεις, ο διαλογισμός, χωρίς όμως αυτά να αναφέρονται ξεκάθαρα με αυτόν τον όρο στο κείμενό του. 
Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να ταυτιστείς σε κάποιο βαθμό με τους ήρωες, να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά τους και ίσως τι πραγματικά κρύβεται και πίσω από κάποιες δικές σου συμπεριφορές. Οι φόβοι που όλοι έχουμε μέσα μας και μας κρατάνε δέσμιους (ή πολλές φορές δεν τους αφήνουμε εμείς να φύγουν από πάνω μας) ξεδιπλώνονται μπροστά μας όσο η ιστορία προχωράει και, πιστέψτε με, θα νιώσετε πολλά προειδοποιητικά καμπανάκια για τον εαυτό σας να χτυπάνε!

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία, με πολύ καλό ρυθμό. Κρατάει το ενδιαφέρον και σε κάνει να θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω για να μάθεις ακόμα περισσότερα για τα 7 Κλειδιά και το δίκτυο.
Δεν ένιωσα να υπάρχει κάποια “κοιλιά” στη ροή της ιστορίας και σίγουρα σε αυτό βοηθάει, εκτός από την ιδιαίτερα όμορφη γραφή του συγγραφέα, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα βιβλίο 250 σελίδων.
Προσωπικά, και άλλο τόσο να ήταν σε μέγεθος δεν θα με χαλούσε καθόλου! 

 

Τελειώνοντας το βιβλίο (σε λιγότερο από 24 ώρες) μου άφησε έντονο το συναίσθημα της προσωπικής δύναμης αλλά και μια βαθιά σκέψη γύρω από τους δικούς μου φόβους. 

 

Disclaimer: Οι παρουσιάσεις και κριτικές που δημοσιεύω και εδώ αλλά και σε πλατφόρμες όπως Instagram ή YouTube για βιβλία που είτε έχω αγοράσει, είτε έχω δανειστεί ή μου έχουν σταλεί για τον σκοπό της παρουσίασης, είναι πάντα απόλυτα ειλικρινείς. Όσα αναφέρω σε κάθε παρουσίαση είναι ξεκάθαρα η άποψή μου με βάση τα δικά μου γούστα στα βιβλία και τις δικές μου προσωπικές αξίες. Σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αν θέλω να κάνω κάποια παρουσίαση, η παρουσίαση/κριτική μου αυτή θα είναι και πάλι ειλικρινής αναφέροντας τα στοιχεία που δεν μου άρεσαν με όμορφο τρόπο, χωρίς να προσβάλλεται ή να θίγεται κάποιος.

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.