Καλημέρα, καλησπέρα, ότι ώρα και να διαβάζεις φίλη μου αυτό το άρθρο ελπίζω να είσαι καλά μέσα κι έξω και να περνάς παραγωγικά το χρόνο σου. Είμαι η Παρασκευή και μαζί θα συζητάμε τα beauty θέματα του Stay at Home Mom!

Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθούμε με το κεφάλαιο νύχια, γιατί στο επάγγελμά μου (αισθητικός τεχνήτρια νυχιών και ονυχοπλαστικής) έχω συναντήσει αρκετές περιπτώσεις όπου οι πελάτισσες δε γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει πάνω σε αυτό το μικρό (αλλά θαυματουργό) σημείο του σώματός τους, επομένως δε γνωρίζουν και τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Τα νύχια μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας.


Κάποιες φορές μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όπως π.χ. ένας μικροτραυματισμός που έχει αλλάξει την απόχρωση του νυχιού είτε σε κάποιο σημείο είτε σε όλο το νύχι (ευτυχώς αυτό συναντάται πιο σπάνια).
Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει μια συνήθης κατάσταση όπως μία μυκητίαση σε ένα ή περισσότερα νύχια, η οποία όμως αν αμεληθεί είτε από την πελάτισσα είτε από την τεχνήτρια νυχιών και δεν παραπεμφθεί η πρώτη σε δερματολόγο, θα επιδεινωθεί με άσχημα κάποιες φορές αποτελέσματα τόσο στο κομμάτι της υγείας όσο και της αισθητικής της κυρίας.

Μπορεί κάποιος τώρα να σκέφτεται: “ Μα την αισθητική θα κοιτάξω ή αν όντως μπορεί να υπάρξει μία άσχημη εξέλιξη αν δεν απαλλαγώ απο αυτό το βραχνά;”. Εδώ έρχομαι να σου απαντήσω αγαπημένη μου ότι κάθε άνθρωπος για να είναι καλά στην ψυχολογία του (και πόσο μάλλον οι γυναίκες που ας μην κρυβόμαστε, είμαστε από τη φύση μας όντα που μας αρέσει η ομορφιά και ο καλλωπισμός) δίνει μεγάλη σημασία στην εμφάνισή του και επηρεάζεται άμεσα από αυτή.
Άλλωστε, τα νύχια μας εκτός από καθρέφτης της υγείας μας, είμαστε εμείς.


Σε συνέχεια λοιπόν με τα παραπάνω, πρέπει να τους δίνουμε μεγάλη προσοχή και να τα ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί είναι ένας από τους δείκτες που μας δείχνουν την κατάσταση του οργανισμού μας (αν κάτι βρίσκεται σε έλλειψη, αν πρέπει να παραπεμφθούμε σε κάποιο γιατρό ενδεχομένως για κάποια καλλιέργεια κ.ο.κ.).
Αν για παράδειγμα έχουμε πάνω υλικό ονυχοπλαστικής, μετά από κάποιο διάστημα ζητάμε από τον/την επαγγελματία νυχιών να το αφαιρέσει ώστε να ελέγξουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν όλα είναι εντάξει προχωράμε σε εκ νέου εφαρμογή.

Δεν παίζουμε με την υγεία μας , δεν αμελούμε τον εαυτό μας!!!!
Είναι ΚΑΝΟΝΑΣ!!!!

Τα νύχια μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας.


Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω, ορμώμενη από την εμπειρία μου, ότι πολλές κυρίες προκειμένου να κρύψουν ένα προβληματικό νύχι προτιμούν να το καλύψουν για να μη φαίνεται.
Μία ακόμη χειρότερη περίπτωση είναι ο τεχνήτης/η τεχνήτρια νυχιών προκειμένου να μη χάσει ή να μη δυσαρεστήσει την πελάτισσά του/της να συναινεί με αυτή τη “λογική” και να κάνει εφαρμογή υλικού (gel, ακρυλικού κ.τ.λ).

Πρέπει εμείς οι ίδιες να βλέπουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας και να το ακούμε!!!! Το σώμα μας πάντα μας στέλνει σήμα για το τι μας συμβαίνει. Οφείλουμε να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα και να μην εθελοτυφλούμε!!!


Ξέρω, με έπιασε η πολυλογία μου και συγγνώμη αν σε κούρασα, αλλά όταν μιλάω για θέματα της δουλειάς μου και συγκεκριμένα για τέτοιου είδους όπου μια αμέλεια μπορεί να στοιχίσει ακριβά ακόμα και μακροπρόθεσμα, είναι χρέος μου να σε ενημερώσω, να σου επιστήσω την προσοχή και να σε προβληματίσω, ώστε εσύ η ίδια από δω και στο εξής να αποτρέψεις ένα
ενδεχόμενο πρόβλημα!!!

Τα νύχια μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας.


Πίστεψε με, αν δεν προσέξεις εσύ τον εαυτό σου και δεν του δώσεις την
αγάπη και τη φροντίδα που του πρέπει, δεν θα το κάνει κανείς άλλος!!!

Ξεκίνα λοιπόν να σε αγαπάς, ξεκίνα να σε κακομαθαίνεις!!!!
ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!
Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.