Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι εντατικά με το declutter και το ξέρεις καλά αυτό αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια!
Ειδικά αν με ακολουθείς στο Instagram θα έχεις δει και το challenge που έχουμε ξεκινήσει εκεί και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ξεκαθαρίζουμε και από ένα δωμάτιο ή κατηγορία αντικειμένων! Αν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις κι εσύ μπορείς άνετα καθώς το challenge θα ολοκληρωθεί 20/12!!

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές είναι μία πολύ καλή στιγμή για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα! Με τον τρόπο αυτό και πιο εύκολο θα σου είναι το μεγάλο, γενικό καθάρισμα του σπιτιού πριν τα Χριστούγεννα αλλά και πιο ανάλαφρο θα βρει το σπίτι σου το νέο έτος, 2019!!

Ωραία λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε το σπίτι μας!
Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που δεν θέλουμε να κρατήσουμε; Τι τα κάνουμε;
Οι επιλογές είναι κάμποσες….

  1.  Όσα πράγματα είναι χαλασμένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κανέναν τρόπο πια τα πετάμε! Ίσως λυπάσαι να πετάξεις κάτι αλλά αν έχει χαλάσει δεν υπάρχει άλλη λύση! 
    Όχι, το να το κρατάς στο ντουλάπι σου για συναισθηματικούς λόγους δεν είναι λύση!!
  2. Όσα αντικείμενα/προϊόντα είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να τα χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς! Στο μεγάλο ξεκαθάρισμα που έκανα στα καλλυντικά μου, βγήκαν ιδιαίτερα κερδισμένες η αδερφή και η μαμά μου (φυσικά τους έδωσα μόνο ότι ήταν καλό/δεν είχε λήξει/δεν είχε χαλάσει και ήξερα ότι θα ταίριαζε στον τύπο επιδερμίδας τους).
  3. Μπορεί εσύ να μην χρειάζεσαι όλα αυτά τα αντικείμενα που ξεκαθάρισες, σίγουρα όμως υπάρχουν άνθρωποι που θα τα έχουν ανάγκη γι’ αυτό μπορείς να τα χαρίσεις σε ιδρύματα αλλά και τυχόν οικογένειες που ίσως γνωρίζεις και έχουν ανάγκη κάποια βοήθεια.
  4. Επαναχρησιμοποίησε όσα μπορείς. Σε πολλά πράγματα που έχουμε ξεκαθαρίσει μπορούμε να βρούμε νέα χρήση. Για παράδειγμα, τις παλιές πετσέτες (κουζίνας, μπάνιου, θάλασσας) που ίσως θέλεις να ξεφορτωθείς, μπορείς να τις κάνεις πανάκια για όλες τις χρήσεις!
  5. Όσα αποφασίσεις να πετάξεις τελικά γιατί είναι άχρηστα και δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να αξιοποιηθούν από εσένα ή κάποιον άλλο, ανακύκλωσέ τα! Μην τα πετάξεις απλά στον κάδο! Ξεχώρισε το γυαλί, το χαρτί,…οποιοδήποτε υλικό μπορείς και φρόντισε να το πετάξεις σε κατάλληλο κάδο! Τα φάρμακα που ίσως έχουν λήξει φρόντισε να τα πας σε κάποιο φαρμακείο ώστε να φροντίσει ο φαρμακοποιός για την σωστή καταστροφή τους ενώ αν έχεις ηλεκτρικές συσκευές που δεν θέλεις πια, βρες τους κατάλληλους χώρους όπου μπορείς να τις πας για ανακύκλωση!

 

Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις ένα καλό declutter μην αγχώνεσαι καθόλου!
Σου έχω ήδη πει 15 πράγματα που μπορείς να ξεφορτωθείς άμεσα από το σπίτι σου και έρχονται και άλλα αντίστοιχα άρθρα στο επόμενο διάστημα!!

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.