Αν κάτι βαριέμαι πολύ είναι το καθάρισμα του ψυγείου. Το φτιάχνεις και μέσα στην επόμενη ημέρα…για να μην πω στην επόμενη ώρα… είναι όλα πάλι άνω κάτω! Κάτι θα βάλεις στα γρήγορα και θα το αφήσεις όπου να ‘ναι, κάτι θα βγάλει κάποιος άλλος μέσα στο σπίτι και δεν θα το ξαναβάλει στη θέση του…ε εντάξει! Που είναι το βούτυρο ρε παιδιά;

Παρ’ όλα αυτά πρέπει κι αυτό να το καθαρίσω και να το φτιάξω γιατί ως γνωστόν είναι μία συσκευή η οποία είναι ευάλωτη σε βακτήρια και μύκητες. Ιδανικά θα ήθελα να το κάνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αλλά επειδή πολλές φορές το ξεχνάω τώρα πια προσπαθώ να κάνω όλη τη διαδικασία ενός σωστού καθαρισμού μία φορά τις δύο εβδομάδες απαραιτήτως!

Σήμερα θα σου δώσω μερικά δικά μου tips για να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία γρήγορα και εύκολα!

  1. Η καλύτερη στιγμή για το καθάρισμα του ψυγείου είναι λίγο πριν πας super market που δεν είναι γεμάτο. Έτσι, δε θα σου πάρει χρόνο για να βγάλεις όσα έχει μέσα, θα δεις ξεκάθαρα τι ελλείψεις έχεις ώστε να ξέρεις τι χρειάζεσαι από το market και αφού το καθαρίσεις μέσα θα μπορέσεις να τα τοποθετήσεις όλα στην κατάλληλη θέση ώστε να κάνεις και τον απαραίτητο χώρο για τα ψώνια σου.
  2.  Μη βάζεις ποτέ χημικά καθαριστικά, όπως το άζαξ ή η χλωρίνη, στο εσωτερικό του ψυγείου σου! Τα περισσότερα είναι τοξικά. Προτίμησε φυσικά συστατικά για το καθάρισμα του. Εγώ βάζω μαγειρική σόδα και λίγο λεμόνι σε ένα μπολ με νερό και με αυτό περνάω τις εσωτερικές επιφάνειες.
  3. Βγάλε τα ράφια του ψυγείου σου και πλύνε τα κανονικά όπως θα έπλενες τα πιάτα σου. Άφησέ τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα ξανά στη θέση τους. Το ίδιο είναι καλό να κάνεις και με τα συρτάρια του ψυγείου όπου πολλές φορές όλο και κάποιο λαχανικό η φρούτο μπορεί να έχει χαλάσει μέσα.
  4. Αν το ψυγείο σου μυρίζει, και το λεμόνι μέσα στο μείγμα με το οποίο καθάρισες το εσωτερικό του δεν καταφέρει εξαφανίσει τις οσμές τότε μπορείς σε ένα φλυτζανάκι να βάλεις λίγο καφέ και να το τοποθετήσεις στα ράφια της πόρτας! Ο καφές θα τραβήξει και θα εξαφανίσει τις άσχημες οσμές. Εγώ προσωπικά έχω πάντα ένα φλυτζανάκι καφέ μέσα στο ψυγείο μου και σε κάθε καθάρισμα τον ανανεώνω!
  5. Τοποθέτησε χαρτί κουζίνας, ή κάποια σελίδα από περιοδικό, στον πάτο από τα συρτάρια του ψυγείου σου. Έτσι παραμένουν πιο καθαρά ακόμα και αν κάτι ξεχαστεί και χαλάσει εκεί μέσα.
  6. Μετά το καθάρισμα, τοποθέτησε τα πράγματα ξανά μέσα με τρόπο τέτοιο ώστε να σε βολεύουν στην καθημερινή χρήση. Το πιο χαμηλό ράφι του ψυγείου σου έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία γι’αυτό είναι καλό να αφήνεις πάντα λίγο χώρο άδειο ώστε να τοποθετήσεις νωπό κρέας ή ψάρι αν χρειαστεί.
  7. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις το λάστιχο γύρω από την πόρτα. Μέχρι και ψίχουλα έχω βρει εκεί…μην με ρωτάς! Δεν ξέρω καν πως εμφανίστηκαν στο λάστιχο του ψυγείου!

 

 

Σε λίγες μέρες έρχεται νέα ανάρτηση με την πρόοδό μου στο decluttering και αν δεν θέλεις να χάνεις τις behind the scene (και καλά) στιγμές μου, μπορείς να με ακολουθήσεις στο Instagram! Έλα κι εσύ στην παρέα μας!

Πως τα πας εσύ με το ψυγείο, αγαπημένη μου φίλη και αναγνώστρια;
Κάθε πότε θεωρείς ότι είναι καλό να καθαρίζεται;

 

 

Author

 • Marina

  Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.