Σήμερα επιστρέφω για να σου παρουσιάσω το δεύτερο βιβλίο για γονείς που παρέλαβα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Cleverbooks.gr και δεν είναι άλλο από “Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου (και τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες)” των εκδόσεων Διόπτρα!


 

το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου


Απo το Οπισθoφυλλο: 

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα:
Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο και να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του.
Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά;

Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.
Αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:
• Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
• Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
• Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
• Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
• Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.
Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Με εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

 

το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

 

Πρέπει να ομολογήσω ότι το διάβασα μονορούφι!
Σε λιγότερες από 350 σελίδες το βιβλίο αυτό βοηθάει κάθε γονιό να καταλάβει από που προέρχεται η συμπεριφορά που πολλές φορές έχει απέναντι στο παιδί του.
Πως ο τρόπος που μεγαλώσαμε, κάθε ένας από εμάς, επηρεάζει τη  διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των δικών μας παιδιών.


Η Philippa Perry μας εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε, με την ιδιότητα της ψυχοθεραπεύτριας, όσο πιο ευχάριστα γίνεται μέσα από παραδείγματα αλλά και ασκήσεις για εμάς τους γονείς.
Μας βοηθάει να χτίσουμε ισχυρούς δεσμού με τα παιδιά μας μέσα από παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί κι εμείς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά!

Επίσης και αυτό το βιβλίο, όπως και το “Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν & πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν”  που έχουμε ήδη δει, προσπαθεί να μας κάνει να εμπεδώσουμε τη δύναμη των συναισθημάτων και να κατανοήσουμε πως οι δικές μας πράξεις (που προέρχονται από το παρελθόν που έχουμε ζήσει) επηρεάζουν στο μέγιστο το μέλλον των δικών μας παιδιών.

 

Αν πρέπει να καταλήξω κάπου σχετικά με  “Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου (και τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες)” θέλω να ομολογήσω πως χαίρομαι αφάνταστα που το διάβασα αυτό το βιβλίο! Έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει και η δική μου συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά μου ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και η δική τους. Σίγουρα έχω κάνει λάθη, όπως κάθε γονιός, και αυτή τη στιγμή μπορώ να αναγνωρίσω κάποια από αυτά με ευκολία και να τα διορθώσω.

Θα σου πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη να επισκεφθείς τώρα το cleverbooks.gr και να προμηθευτείς αυτό το βιβλίο. 
Το επόμενο στη δική μου λίστα τώρα είναι το “Αδέλφια, όχι αντίπαλοι.” των Φέιμπερ Αντέλ και Μάζλις Ιλέιν.

 

Author

  • Marina

    Είμαι η Μαρίνα και για αρκετά χρόνια ήμουν Stay at Home Mom! Αν και τώρα πια εργάζομαι θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου stay at home mom αφού η εργασία μου είναι από το σπίτι. Ασχολούμαι με το blogging τα τελευταία 11 χρόνια, γράφοντας σε διάφορα blogs κατά καιρούς. Με τo "Stay-at-home Mom" blog φιλοδοξώ να βοηθήσω κάθε μανούλα, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, που νιώθει το σπίτι και τις υποχρεώσεις να την πνίγουν, στην καθημερινότητά της μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.